Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stöd och service

STUDENTHÄLSAN VID LUNDS UNIVERSITET

Studenthälsan finns till för dig som är student vid Lunds universitet, vilket inkluderar universitetets utbildningar i Malmö samt Campus Helsingborg. På Studenthälsan finns sjuksköterskor, psykolog, psykiater, kurator, sjukgymnast och läkarsekreterare. Studenthälsan arbetar huvudsakligen med problem som har med din studiesituation att göra. Alla besök behöver tidsbeställas men du kan också få telefonrådgivning i olika frågor.
www.lu.se/studenthalsan

ÖVRIG SJUKVÅRD

För övrig sjukvård kontaktar du Region Skånes sjukvårdsrådgivning dygnet runt tel: 1177

ÖVRIGA SPECIALISTFUNKTIONER

Om du har studierelaterade problem finns även följande specialister knutna till Musikhögskolan:

Avd. Pedagogiska stödåtgärder vid Lunds universitet
Att ha en funktionsnedsättning som t ex dyslexi eller adhd är inget hinder för studier vid Lunds universitet!
Läs mer

Sjukgymnast Ing-Marie Olsson kan du kontakta om du har smärtor pga ditt musicerande eller känner av stress och spänningar.
Ring eller maila för att boka tid.
Epost: ing-marie [dot] olsson [at] mhm [dot] lu [dot] se
Mobil: 0733-86 56 23

Leg. audionom Andreas Sjögren finns på skolan en torsdag eftermiddag i månaden. Till honom kan du komma för att kontrollera din hörsel, få råd om hörselbesvär och tinnitus. Du kan också få utprovat individuella musikhörselskydd.
Mobil: 0736-286700 eller
Mail: andreas [dot] sjogren [at] horseltjanst [dot] se

MUSIKERHÄLSAN

En kompetens som också finns i Malmö är Musikerhälsan, som har specialkompetens om artisters och musikers arbetsvardag. Med den breda kompetens som finns i teamet kan du få både rådgivning, utbildning och behandling med målet att du ska kunna påverka dina besvär, så att det fungerar bättre i vardagslivet.
För ytterligare information och prisuppgifter besöker du Musikerhälsans hemsida:
http://www.artist-musikerhalsan.se/

FÖRSÄKRING

Alla studenter är försäkrade genom Kammarkollegiet. Försäkringen gäller även vid utbytesstudier. Här är länk till Kammarkollegiet med mer information http://www.kammarkollegiet.se/f-rs-kringar-riskhantering/studentf-rs-kringar