Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Från anmälan till antagning

ANTAGNING 2019 | ÄMNESLÄRARUTBILDNING I MUSIK (IE)

1. Gå in på antagning.se före sista anmälningsdag. Antagning.se öppnar i mitten av mars 2019. Skapa ett användarkonto, sök fram Lunds universitet och anmäl dig till den eller de utbildningar som du är intresserad av. Anmälningskoderna till de olika utbildningsalternativen kommer du att hitta på vår hemsida from mars 2019. Var noga med att fylla i en giltig e-postadress. Om du anmäler dig till flera utbildningar, tänk på att rangordna utbildningarna med den utbildning du helst vill gå överst – rangordningen går inte att ändra i efterhand.

2. Om du anmäler dig till gymnasielärarutbildningen/Instrumental/Ensemble måste du ange ditt huvudinstrument genom att välja i den befintliga listan på antagning.se. Till exempel Rock,Folkmusik,Jazz,Klassisk, Singer-Songwriter, Blandade genrer eller Sång- genrefri ingång. Du kan endast ange ett huvudinstrument.

Vill du göra ytterligare Lokalt prov (L- prov) på annat instrument inom den genre som du har sökt måste du maila till sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se för att kunna bli kallad till lokalt prov.

Önskar du en ämnesfördjupning i Arrangering/komposition, Kör eller Rytmik skall du även göra ett lokalt prov inom fördjupningen. Ansökan till det provet görs inte via antagning.se utan görs digitalt via en e-blankett på hemsidan. Information om samtliga L-prov hittar du på vår hemsida under L-prov.

3. Skicka in de kompletteringar som eventuellt efterfrågas (betyg som inte finns registrerade), så snart som möjligt till VHS Antagningsservice i Strömsund. Om du inte är svensk medborgare måste du i samband med detta styrka din avgiftsfrihet.

4. Läs igenom informationen som gäller din inriktning och huvudinstrument på Musikhögskolans webbplats. I vissa fall, t ex om du söker rock/jazz/blandade genrer ska du som sökande skicka in noter  till musikhögskolan. Se vad som gäller just dig på vår hemsida.

5. Kontrollera att alla handlingar blir registrerade genom att logga in på ditt användarkonto på Antagning.se. Om du har några frågor om detta ska du kontakta VHS Antagningsservice i Strömsund.

6. Du kommer att bli kallad till antagningsproven via mail. Kallelse skickas ut efter att antagning.se har stängt. Antagningsproven sker i Malmö under vecka 20.

 

Sidansvarig:

Viktiga datum vid antagning

15 mars   
Webbanmälan öppnar på antagning.se

15 april    
Sista anmälningsdag

April–Juni
Kontrolluppgifter

vecka 20
Antagningsprov för ämneslärare i musik

20 juni
Sista dag att komplettera din ansökan, t ex gymnasiebetyg

Omkring 12 juli
Utskick av antagningsbesked via antagning.se med svarskrav

Omkring 28 juli
Sista svarsdag OBS! Ditt svar ska ha inkommit senast den dag som anges i antagningsbeskedet.

2 augusti
Antagningsbesked 2

Kontaktinformation – Ämneslärarutbildning i musik

Sara EngblomSara Engblom
Utbildningsadministratör
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 19
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se

 

Lena Hallabro

Lena Hallabro
Bitr. utbildningsledare
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se