Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ämneslärarutbildning i musik/Instrumental Ensemble

ANTAGNING 2019 | ÄMNESLÄRARUTBILDNING I MUSIK (IE)

Antagningsomgången för 2018 är avslutad.

Nästa omgång öppnar på antagning.se i mitten av mars 2019. Antagningsprov kommer att ske under v. 20. Aktuell information om antagningsproven publiceras i januari 2019. Nedan kan du läsa om hur det brukar gå till.

Hur går antagningen till?

Från anmälan till antagningsprov – läs om antagningen steg för steg

Vilken inriktning söker du?

Allmän information om antagningsproven till Ämneslärarutbildningen i musik (IE).
Vid Musikhögskolan i Malmö kan du söka till  Ämneslärarutbildning i Musik med inriktning mot Gymnasieskolan, benämnd (IE). Du väljer på antagning.se den genre du önskar studera samt ditt huvudinstrument.

OBS! Din prioritering är viktig! Den skola du helst vill gå på ska ha prioritet 1. Din första prioritering är också på den skolan du gör dina G-prov, gemensamma prov.

Du som vill göra mer än ett spelprov inom samma genrer, fast på olika instrument måste via mail anmäla  ditt andra instrument till sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se. Detta  pga att man endast kan ange ett instrument (1:a valet) på antagning.se.

Vilka prov ska du göra?

Till Ämneslärarutbildningen ska du göra minst 2 prov; ett för alla musikhögskolor Gemensamt prov, G-prov, samt ett Lokalt prov - L-prov. Det lokala provet måste göras på den skola du har som prioritet 1.

Du kommer att få kallelse till prov via mail som du måste svara på. Du måste själv se till att du får göra alla prov som krävs. Om du inte blivit kallad till alla prov bör du kontakta Musikhögskolan i Malmö. Du ska vara beredd att i samband med proven även visa godkänd legitimation. Antagningsprov görs för att pröva den särskilda behörigheten och används ofta som urvalsinstrument för antagning till de olika utbildningsalternativen.

OBS! Om du har ett särskilt intresse för Kör/Körledning, Rytmik eller Arrangering/Komposition kan du söka till någon av våra Ämnesfördjupningar, till vilka du också ska göra ett prov i v 20. Du anmäler dig till Ämnesfördjupning genom att klicka på följande länk och fylla i denna Anmälningsblankett.

När ska du göra proven?
Tidpunkterna för antagningsprov finns angivna på respektive Musikhögskolas hemsida. I Malmö sker proven till Ämneslärarutbildningarna i musik (IE) i vecka 20.

Var ska du göra proven?
Till Ämneslärarutbildningarna i musik gör du G-proven i första hand vid den skola du angivit som högsta prioritet (prioritet 1) i din ansökan.

Hur ansöker du till utbildningarna?
Ansökan sker via www.antagning.se tidigast 15 mars 2019 och senast 16 april. Länkar till antagning publiceras i mars 2019.

Vilken behörighet behöver du?
För antagning till Ämneslärarutbildningarna i musik (IE) krävs både grundläggande och särskild behörighet enligt Områdesbehörighet 6c (Engelska B och Samhällskunskap A), samt godkända antagningsprov. Grundläggande behörighet innebär i princip slutbetyg från gymnasieskola. Mer information om grundläggande behörighet finner du på bl.a. www.studera.nu

Hur sker antagning och urval?
Om du blir antagen till den utbildning du angett som högsta prioritet, stryks du automatiskt från övriga sökalternativ. Om du blir antagen till den utbildning du angett som prioritet 2 står du kvar som reserv på ditt första sökalternativ, men alternativen under prioritet 2 stryks osv.

Om antalet sökande med godkända provresultat överstiger antalet utbildningsplatser sker urvalet på följande sätt:

- i första hand genom resultaten av de lokala proven

- i andra hand genom gymnasiebetygen

Kompletterande handlingar
Kompletterande handlingar som styrker behörighet eller en eventuell ansökan om undantag från behörighetskraven, ska skickas in i samband med anmälan på www.antagning.se. Observera att du inte ska skicka sådana handlingar till respektive musikhögskola. Följ den instruktion som du finner på www.antagning.se under ”mina sidor”. Om du fortfarande går i gymnasieskolan ges du en villkorad grundläggande behörighet med kravet att styrka din behörighet genom att komplettera din ansökan med ditt slutbetyg senast juni 2019.

Funktionsvariation
Om du har en dokumenterad funktionsvariation som t.ex. dyslexi, nedsatt syn eller hörsel, eller en fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven. Hjälpen är anpassad till din funktionsvariation och utformas av respektive skola i samråd med dig. För att få adekvat stöd måste du därför i samband med ansökan anmäla din funktionsvariation till berörd skola.

Information till studerande vid ämneslärarutbildningen:
Byte av inriktning eller huvudinstrument

Sidansvarig:

Kontaktinformation – Ämneslärarutbildning i musik

Sara EngblomSara Engblom
Utbildningsadministratör
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 19
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se

 

Lena Hallabro

Lena Hallabro
Bitr. utbildningsledare
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se