Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning till Arrangering/Komposition, jazzinriktning

KONSTNÄRLIGT KANDIDATPROGRAM I MUSIK • 180 HP • 3 ÅR

Hållpunkter för din ansökan

 1. Anmäl dig till programmet på Antagning.se
  Anmälningsperiod: 1 december 2023 – 15 januari 2024
   
 2. Styrk din behörighet. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet är 25 januari 2024.
   
 3. Ladda upp dina arbetsprover (delprov I) senast 22 januari 2024. Läs mer om innehåll och format längre ner på den här sidan.
   
 4. Bedömning av arbetsprover (delprov I). En jurygrupp gör en bedömning av de inkomna arbetsproverna (delprov I) och kallar sedan de sökande som har godkända arbetsprover till delprov II. Kallelsen skickas till den mejladress du uppgav när du gjorde din anmälan.
   
 5. Delprov II genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö, vecka 10, 2024. Dag och tid anges i kallelsen. Du genomför även övriga behörighetsgivande prov.
   
 6. Antagningsbesked urval 1: 11 april 2024 på Mina sidor på Antagning.se
   
 7. Tacka ja till din plats på Mina sidor på Antagning.se senast 25 april 2024.
   
 8. Antagningsbesked urval 2: 7 maj 2024 på Mina sidor på Antagning.se 

Antagningsprov

Antagningsprovet sker i två omgångar. Delprov I genomförs på distans genom att du som sökande laddar upp arbetsprover. Om du blir godkänd i delprov I kallas du till delprov II. Delprov II genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö vecka 10. 

För att bli erbjuden en plats behöver du förutom godkända resultat på dina arbets- och antagningsprov, också ha godkända resultat på övriga behörighetsgivande prov.

ARBETSPROVER (delprov I)
Du laddar upp:

 • fyra-fem (4–5) representativa och välnoterade arbetsprover i form av partitur (PDF-format) samt live- eller syntinspelningar (MP3-format) med tydliga inspelningshänvisningar. Det är viktigt att du skickar in både partitur och ljudfiler.
   
 • en redogörelse för målet med studierna.
   
 • ditt CV inklusive meritförteckning och intyg om tidigare studier samt info om lärare, skolor, studienivåer och inriktningar.
   
 • en komplett verkförteckning och gärna verkkommentarer till något/några verk.

Arbetsproverna ska vara uppladdade mot Musikhögskolan i Malmö via länken nedan senast den 22 januari 2024.

ANTAGNINGSPROV (delprov II)
Provet genomförs på Musikhögskolan i Malmö.

 • De skriftliga proven till Arrangering/Komposition, jazzinriktning, kandidatnivå, består dels av ett huvudprov med fyra uppgifter inom komposition, harmonisering, ackordläggning och tvåstämmighet, dels av ett teoriprov med två moment: satslära och musiklära. Ett skriftligt gehörsprov skall också göras (se nedanstående information om övriga behörighetsgivande prov).
   
 • Under intervjun diskuteras de insända arbetsproverna och du berättar om ditt skapande och om dina förväntningar på utbildningen och vilka färdigheter du önskar utveckla under studietiden.
   
 • Under intervjun spelar du också ett fritt valt kortare pianostycke.

ÖVNINGSPROV
Övningsprov i Arrangering/Komposition, jazzinriktning

ÖVRIGA BEHÖRIGHETSGIVANDE PROV
Information om övriga behörighetsgivande prov

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

 1. Kontrollera att du har anmält dig till programmet på antagning.se
   
 2. Samla ihop de partitur du vill skicka in. Spara dem i PDF-format och namnge filerna med titel_dina initialer_födelsedatum (år/månad/dag). Separera uppgifterna med understreck.

  Exempel: Part1_LaJo_990230 (i exemplet heter den sökande Lars Jonsson med födelsedatum 990230).
   
 3. Samla ihop de ljudfiler du vill skicka in. Spara dem i MP3-format och namnge varje fil med titel, initialer och födelsedatum.

  Exempel: Title1_LaJo_990230
   
 4. Om du vill ange länkar till YouTube, Soundcloud, egen hemsida eller liknande som arbetsprover skriver du in fullständiga länknamn i ett separat text-dokument som du sedan sparar som PDF. Namnge PDF-filen enligt följande exempel: Links_LaJo_990230
   
 5. Spara dina övriga textdokument som PDF och namnge dem med titel, initialer och födelsedatum.

  Exempel: CV_LaJo_990230, Plan_LaJo_990230 etc.
   
 6. Skapa en ny mapp på din dator. Namnge mappen med hela ditt namn_födelsedatum (år/månad/dag). 

  Exempel: LarsJonsson_990230
   
 7. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator.
   
 8. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (observera: Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5 GB i storlek.
   
 9. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover, du hittar länken längre ner på den här sidan.
   
 10. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan. Ange samma mejladress som när du gjorde din anmälan på antagning.se

  Ladda upp!
   
 11. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
   
 12. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mejl till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)

Observera: Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mejlen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast 22 januari 2024.

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)