Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning till Folk- och världsmusik Kandidat

KONSTNÄRLIGT KANDIDATPROGRAM I MUSIK

Hållpunkter för din ansökan

 1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se
  Anmälningsperiod – öppen för sen anmälan: 11 maj 2022 – 24 maj 2022

  Observera: Du som gör en sen anmälan rangordnas efter dem som sökt i tid, utifrån det datum då din anmälan inkommit och du styrkt behörighetskraven.
   
 2. Styrk din behörighet. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet är 24 maj 2022.
   
 3. Antagningsprov genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö den 7 juni 2022. Du genomför även övriga behörighetsgivande prov (MT-prov).

Antagningsprov

PROV PÅ HUVUDINSTRUMENT – SPELPROV
Provet innehåller följande moment:

 • Två låtar/sånger av olika karaktär inom ditt specialområde, varav en ska framföras solo. Vid proven skall du spela/sjunga på ditt huvudinstrument inom din genre. Om du vill ha ackompanjemang på den andra låten går det bra att spela tillsammans med någon/några eller till förinspelad bakgrund. Den sammanlagda tiden för bägge låtarna får inte överstiga 10 minuter.
   
 • Ensembleuppgift: Med kallelsen får du tre låtar som representerar olika stilar/traditioner. Du väljer en av dessa och bestämmer form och arrangemang. Under provet skall du leda en ensemble och spela upp en färdig version av låten. Syftet med detta prov är att juryn ska få en bild av ditt sätt att arbeta med arrangemang och att aktivt vara en del av en ensemble. Juryn bedömer både hur du jobbar med och instruerar ensemblen, samt hur du själv spelar.
   
 • A prima vistauppgift: du spelar ett stycke efter noter utan att ha sett dem tidigare.
   
 • Gehörsuppgift: Du ska spela/sjunga komp eller stämma till en melodi du inte hört förut.
   
 • Provet inkluderar också en intervju.

Provet anpassas i övrigt efter ditt instrument och din inriktning. Provtid: 35 minuter.

ÖVRIGA BEHÖRIGHETSGIVANDE PROV
När du söker det här programmet ska du även genomföra övriga behörighetsgivande prov (MT-prov).

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se