Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Individuell studiegång

Konstnärligt kandidatprogram i musik

Musikerutbildning – Kandidatprogram

Ansök här
Öppnas för anmälan 1 december 2020

Du anmäler dig på www.antagning.se. Med din ansökan ska du bifoga arbetsprover enligt den information som finns att läsa i provinformationen. Arbetsproverna laddar du upp till Musikhögskolan i Malmö via länken längre ner på denna sida. Läs provinformationen noga så att du skickar rätt handlingar och att dessa är i rätt format. För att din ansökan ska ses som komplett ska samtliga filer och dokument vara uppladdade enligt anvisningarna senast den 25 januari 2021. Efter detta datum kommer din ansökan att hanteras som sen anmälan och du kan då missa din möjlighet att bli erbjuden en plats på den utbildning du söker.

Provinformation

Antagningsprovet sker i två omgångar. För att bli erbjuden en plats behöver du förutom godkänt resultat på dina båda prov, också ha godkända resultat på övriga behörighetsgivande prov. 

Arbetsprover
När du söker Individuell Studiegång ska du skicka in arbetsprover som underlag för bedömning. Följande delar ingår i materialet som du ska skicka in:

 • Klingande arbetsprov: 3-4 egna inspelade musikexempel som representerar ditt musikaliska område och din inriktning (format: MP3 för ljudfiler eller MP4 för videofiler). Du kan också skicka länk till Youtube, egen hemsida el motsvarande.
 • Beskrivning av de klingande arbetsproverna (PDF) med svar på följande frågeställningar:
  – Vem har komponerat musiken?
  – Vem framför musiken?
  – Vilken är din roll i musiken på inspelningarna (egen grupp/sideman)?
  – Vilket sammanhang är arbetsprovet hämtat från? (egen inspelning, projektredovisning, konsert, repetition, fonogram etc)
 • Ev noter (och/eller partitur) på komponerat material (format: PDF)
 • CV över musikalisk bakgrund och nuvarande musikalisk verksamhet (format: PDF)
 • Utförlig redogörelse över inriktning och syfte med studierna vid Musikhögskolan i Malmö. Beskriv vilka ämnen och studieområden du ser som önskvärda för din studiegång under hela din studietid, 3 år. I redogörelsen ska också finnas uppgifter om dina nätverk samt framtida målsättningar (format: PDF). 

Försäkra dig om att ljud- och videofilerna är fullt spelbara och att du lämnar in dem i de format som efterfrågas samt att eventuella länkar leder till rätt ställe på webben. Ljudfiler insända per mail eller annan elektronisk överföringsform än den som är aktuell accepteras ej. Insända arbetsprov/handlingar återsändes ej.

Arbetsproverna ska vara uppladdade mot Musikhögskolan i Malmö via länken nedan senast den 25 januari 2021.

En jurygrupp gör en bedömning av de inkomna arbetsproverna och kallar sedan de sökande som har godkända arbetsprover till en andra provomgång (spelprov) som äger rum på Musikhögskolan i Malmö. Kallelsen skickas till den mejladress du uppgav när du gjorde din anmälan. I kallelsen finns uppgifter om datum, tid och plats för proven.

Spelprov
Under den andra provomgången genomför du ett spelprov. I samband med spelprovet gör du också ett behörighetsgivande prov i musikteori (MT). Antagningsprovet anpassas till den sökandes instrument och inriktning. 

 • Du framför 2-3 stycken av egen vald repertoar som tydligt representerar ditt område såväl musikaliskt som spelmässigt. Musiken framförs i den form som bäst passar dig. Musikhögskolan i Malmö ansvarar dock inte för ev kompgrupp. 
 • Muntlig presentation av studieplaner och studiemål. 

ÖVRIGA BEHÖRIGHETSGIVANDE PROV
Information om övriga behörighetsgivande prov

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

Så här gör du:

 1. Kontrollera att du har anmält dig till det program du söker till på www.antagning.se
 2. Samla ihop de ljud- och/eller videofiler du vill skicka in. Spara dem i MP3-format för ljudfiler och i MP4-format för videofiler. Andra filformat är ej tillåtna. Din mapp med arbetsprover får ej överstiga 5GB i storlek. Namnge varje fil med titel och nummer, dina initialer samt födelsedatum - använd de två första bokstäverna i ditt för- och efternamn samt formatet år/mån/dag för ditt födelsedatum. Separera uppgifterna med understreck. Filerna namnges enligt följande exempel:
  Title1_LaJo_990230 (i exemplet heter den sökande Lars Jonsson med fördelsedatum 990230)
 3. Om du vill ange länkar till YouTube, Soundcloud, egen hemsida el liknande som arbetsprover skriver du in fullständiga länknamn i ett separat text-dokument som du sedan sparar som PDF. Namnge pdf-filen enligt följande exempel: Links_LaJo_990230
 4. Spara dina övriga textdokument som PDF och namnge dem med titel, initialer och födelsedatum enligt följande exempel: CV_LaJo_990230, Plan_LaJo_990230 etc.
 5. Skapa en ny mapp på datorn. Namnge mappen med förkortningen INDSTU_hela ditt namn_födelsedatum (år/mån/dag). Exempel: INDSTU_LarsJonsson_990230
 6. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator.
 7. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (obs! Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5GB i storlek.
 8. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover nedan: Här laddar du upp dina arbetsprover
 9. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsruten. Ange samma mailadress som när du gjorde din anmälan på Antagning.se. Ladda upp!
 10. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
 11. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mail till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se

OBS! Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara samt att eventuella länkar leder till rätt ställe. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mailen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast den 25 januari 2021.

 

Viktiga datum för din ansökan 2021

Obs! Uppdatering med aktuella datum och upplägg för antagning 2022 kommer publiceras inom kort.

15 januari: Sista anmälningsdag. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se

22 januari: Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet

25 januari: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov I

Början av februari: Kallelse till delprov II skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan

5 mars: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov II

Vecka 10: MT-prov genomförs digitalt i Canvas (för sökande med godkända arbetsprover, delprov I)

13 april: Antagningsbesked på Mina sidor på www.antagning.se

28 april: Sista dag att tacka ja till din plats på Mina sidor på www.antagning.se

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se