Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Komposition

KONSTNÄRLIGT KANDIDATPROGRAM I MUSIK

Klassisk inriktning
Musikerutbildning – Kandidatprogram

Ansök här
Öppnas för anmälan 1 december 2020

Du anmäler dig på www.antagning.se. Med din ansökan ska du bifoga arbetsprover enligt den information som finns att läsa i provinformationen. Arbetsproverna laddar du upp till Musikhögskolan i Malmö via länken nedan. Läs provinformationen noga så att du skickar rätt handlingar och att dessa är i rätt format. För att din ansökan ska ses som komplett ska samtliga filer och dokument vara uppladdade enligt anvisningarna senast den 25 januari 2021. Efter detta datum kommer din ansökan att hanteras som sen anmälan och du kan då missa din möjlighet att bli erbjuden en plats på den utbildning du söker.

Provinformation

Antagningsprovet sker i två omgångar. För att bli erbjuden en plats behöver du förutom godkänt resultat på dina arbets- och antagningsprov, också ha godkända resultat på övriga behörighetsgivande prov. 

ARBETSPROVER

 • Skicka fyra-fem (4-5) representativa och välnoterade arbetsprover i form av partitur (i pdf-format) samt live- eller syntinspelningar (i mp3-format) med tydliga inspelningshänvisningar. Det är viktigt att du skickar in både partitur och ljudfiler.
 • Bifoga en redogörelse för målet med studierna.
 • Bifoga CV inklusive meritförteckning och intyg om tidigare studier samt info om lärare, skolor, studienivåer och inriktningar. Det är viktigt att du dessutom registrerar betyg m.m. via www.antagning.se
 • Bifoga en komplett verkförteckning och gärna verkkommentarer till något/några verk.

Du som söker till både Komposition och Arrangering/Komposition, klassisk inriktning på kandidatnivå behöver endast skicka in en (1) omgång arbetsprover men behöver ändå anmäla dig till båda utbildningsvarianterna på www.antagning.se. Vid ansökan till båda dessa utbildningsvarianter, går det bra att sända fler än fem (5) arbetsprover så att både kompositioner och arrangemang finns att bedöma för juryn.

Observera att samtliga arbetsprover ska vara uppladdade mot Musikhögskolan i Malmö via länken nedan senast den 25 januari 2021. Efter detta datum kommer din ansökan att hanteras som sen anmälan och du kan då missa möjligheten att bli erbjuden en plats på den utbildning du söker.

En jurygrupp gör en bedömning av de inkomna arbetsproverna och kallar sedan sökande till prov. Kallelsen skickas till den mejladress du uppgav när du gjorde din anmälan. I kallelsen finns uppgifter om datum, tid och plats för proven.

ANTAGNINGSPROV
Antagningsprovet genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö.

 • De skriftliga proven till Komposition kandidatnivå består dels av ett huvudprov med tre moment: komposition, kontrapunkt och instrumentation, dels av ett teoriprov med två moment: satslära och musiklära. Ett skriftligt gehörsprov skall också göras (se nedanstående information om övriga behörighetsgivande prov).
 • Under intervjun diskuteras de genomförda uppgifterna vid antagningsprovet och de insända arbetsproverna och den sökande berättar om sitt skapande och om sina förväntningar på utbildningen och vilka färdigheter denne önskar utveckla under studietiden.
 • Under intervjun spelar den sökande också ett fritt valt kortare pianostycke.

Övningsprov till Komposition kandidatnivå

ÖVRIGA BEHÖRIGHETSGIVANDE PROV
Information om övriga behörighetsgivande prov

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

Så här gör du:

 1. Kontrollera att du har anmält dig till det program du söker till på www.antagning.se
 2. Samla ihop de 4-5 partitur du vill skicka in. Spara dem i PDF-format och namnge filerna med titel_dina initialer_födelsedatum (år/mån/dag). Separera uppgifterna med understreck.
  Exempel: Part1_LaJo_990230 (I exemplet heter den sökande Lars Jonsson med fördelsedatum 990230)
 3. Det är viktigt att du skickar in både partitur och ljudfiler för det materiel du vill använda som underlag för bedömning av arbetsprov. Samla ihop de ljudfiler du vill skicka in. Spara dem i MP3-format och namnge varje fil med titel, initialer och födelsedatum. 
  Exempel: Title1_LaJo_990230
 4. Om du vill ange länkar till YouTube, Soundcloud, egen hemsida el liknande som arbetsprover skriver du in fullständiga länknamn i ett separat text-dokument som du sedan sparar som PDF.
  Namnge pdf-filen enligt följande exempel: Links_LaJo_990230
 5. Spara dina övriga textdokument som PDF och namnge dem med titel, initialer och födelsedatum enligt följande exempel: CV_LaJo_990230, Plan_LaJo_990230 etc.
 6. Skapa en ny mapp på datorn. Namnge mappen med förkortningen COMPBACH_hela ditt namn_födelsedatum (år/mån/dag). 
  Exempel: COMPBACH_LarsJonsson_990230
 7. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator.
 8. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (obs! Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5GB i storlek.
 9. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover nedan: Här laddar du upp dina arbetsprover
 10. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan. Ange samma mailadress som när du gjorde din anmälan på www.antagning.se. Ladda upp!
 11. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
 12. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mail till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se

OBS! Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara samt att eventuella länkar leder till rätt ställe. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mailen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast den 25 januari 2021.

 

Viktiga datum för din ansökan 2021

Obs! Uppdatering med aktuella datum och upplägg för antagning 2022 kommer publiceras inom kort.

15 januari: Sista anmälningsdag. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se

22 januari: Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet

25 januari: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov I

Början av februari: Kallelse till delprov II skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan

5 mars: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov II

Vecka 10: MT-prov genomförs digitalt i Canvas (för sökande med godkända arbetsprover, delprov I)

13 april: Antagningsbesked på Mina sidor på www.antagning.se

28 april: Sista dag att tacka ja till din plats på Mina sidor på www.antagning.se

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se