Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Amber Deckers

"Alla lärare jag träffat är väldigt öppna"
AMBER DECKERS, 22 ÅR | Ämneslä­rarutbildning i musik | blandad genre, sång | utbytesstudent |
kommer från nordöstra Belgien och går sitt fjärde år på ämneslärarutbildningen i musik på LUCA School of Arts Campus Lemmens. Under hösten har hon en utbytestermin på Musikhögskolan i Malmö. Det är flera studenter från skolan i Belgien som har varit på utbyte i Malmö, och efter att ha fått höra så mycket gott om skolan och Malmö så bestämde hon sig för att söka hit och kom in.

Bilden är ett porträtt på Amber Deckers. Amber har långt brunt hår, randig skjorta och ler mot kameran. Bakgrunden är ur fokus men det går att skymta någon som sitter vid ett bord.
Amber Deckers

- Det jag lagt märke till sedan jag började studera här är att fokuset ligger på studenterna. Alla lärare jag träffat är väldigt öppna för att du som student ska få chansen att säga vad du vill göra. Det är något jag kommer ta med mig från utbytet här.

- Det känns som att alla på Musikhögskolan gillar att vara här och gillar det de gör. Alla stöttar varandra och gör sitt bästa. Det bidrar till att det är en jättebra känsla i huset.

Amber bor inneboende i en lägenhet med en svensk kvinna, väldigt nära skolan.
- Det underlättar att bo med någon som är från Sverige, det hjälper en att komma in i samhället på ett annat sätt än om jag hade bott ensam.

- I Belgien bor jag i en väldigt liten by, men i Malmö får jag verkligen känslan av att jag bor i en stad men det är samtidigt lugnt och skönt. Det är härligt att kunna få lite av båda, och jag uppskattar de fina parkerna som finns mitt i staden.

Sidansvarig: