Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jelena Ilić

"Konsertlokalerna och konsertmöjligheterna i Malmö är fantastiska"
JELENA ILIĆ, 21 ÅR | Konstnärligt kandidatprogram i musik, klassiskt piano
| utbytesstudent |
är uppvuxen i Trieste i Italien där hon går sin kandidatutbildning på konservatoriet i Parma. När hon gick gymnasiet var hon på utbyte med en svensk gymnasieskola och redan då fick hon upp ögonen för landet, så när det var dags att ansöka om utbyte under musikerutbildningen var det självklart att söka i Sverige. Skolan i Italien brukar ha utbyte med Musikhögskolan i Malmö och Jelena fick kontakt med en annan italiensk student som studerar i Malmö och bestämde sig för att flytta hit.

Bilden är ett porträtt på Jelena Ilic. Jelena har axellångt brunt hår, svart kavaj, runda glasögon och ler mot kameran. Porträttet är taget utomhus med ett träd i bakgrunden.
Jelena Ilic

- Mina mål med att gå här på Musikhögskolan är att lära känna en annan skola och miljö att studera i. Det är väldigt stor skillnad mellan Musikhögskolan i Malmö och Parma. Men jag trivs jättebra här.

- Organisationen på skolan är jättebra. Allting funkar, lokalerna är bra och alla respekterar varandra. Jag funderar på att förlänga mitt utbyte och stanna en termin till.

Jelena har redan besökt både Malmö Live och Palladium ett antal gånger.
- Konsertlokalerna och konsertmöjligheterna i Malmö är fantastiska. Att vi får gå gratis och lyssna på konserter i en så fin akustik som på Malmö Live är något jag uppskattar väldigt mycket.

Sidansvarig: