Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Ida Wennström

Ida Wennström | Kulturskolepedagogutbildning | inriktning musik | flöjt och komposition.
Ida började sin musikaliska resa på kulturskolan i Laholm 2002 och har efter det utbildat sig till både flöjtist och kompositör vid Musikhögskolan i Malmö.

Porträtt på Ida Wennström, student Kulturskolepedagog
Ida Wennström

Varför sökte du till kulturskolepedagogutbildningen?
- Jag spenderade större delen av min fritid på olika aktiviteter inom kulturskolan under min uppväxt och har många fina minnen därifrån. Efter min musikerutbildning kände jag en längtan efter att få ge tillbaka, inte bara till en publik utan även till barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig och dela musikupplevelser genom att spela. Då lockade Kulturskolepedagogutbildningen mig eftersom jag kände att jag behövde pedagogiken samt att utbildningen är inriktad på den skolform som jag är intresserad av att undervisa i.

Vilken ny kunskap får du i kurserna?
- Kulturskolan är en spännande skolform eftersom den bygger på frivilligt deltagande, vi pratar mycket om vilka möjligheter och utmaningar det innebär för oss. Kurserna i didaktik och metodik har varit särskilt intressanta tycker jag, de har gett mig nya perspektiv på lärande och min roll som blivande pedagog. Vi pratar också mycket om inkludering i stort sett alla kurser!

Hur ser du på din framtida yrkesbana?
- Jag ser det som att jag har breddat min anställningsbarhet genom att utöka min musikerutbildning med pedagogik och hoppas att vi som gått denna utbildning kommer bidra till att stärka yrkesrollen, kulturskolan och kulturlivet i framtiden!