Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Per-Linus Westberg

Per-Linus Westberg | Kulturskolepedagogutbildning | inriktning musik | musikproduktion, dator som huvudinstrument.
Per-Linus kommer från Öland och har tidigare studerat musikproduktion på Musikhögskolan i Malmö. Han har skrivit och producerat musik till egna projekt, artister och företag.

Porträtt på Per-Linus Westberg, student Kulturskolepedagog
Per-Linus Westberg

Varför sökte du till kulturskolepedagogutbildningen?
- Jag har under de senaste åren jobbat i grundskola som musiklärare. Jag gillar verkligen att undervisa men jag saknar den pedagogiska utbildningen. Jag fick reda på att den nya utbildningen ”Kulturskoleklivet” skulle starta och tänkte att det nog skulle kunna vara något för mig. Jag ansökte och kom in.

Vilken ny kunskap får du i kurserna?
- Didaktiska och pedagogiska tankar och verktyg att använda oss av i olika undervisningssituationer. Vi lär oss mycket kring inkludering, tillgänglighet och anpassning. Vi får även chansen att testa all teori och alla tankar vi har i praktiken genom kontinuerlig VFU.
En stor bonus med utbildningen tycker jag är att den är till för olika konstområden som scenkonst, konst och musik. Det betyder att vi studenter kommer in i utbildningen med olika erfarenheter och perspektiv som vi delar med varandra.

Hur ser du på din framtida yrkesbana?
- Jag ser ljust på framtiden! Jag tror att just musikproduktion/skapande är ett ämne som kommer växa inom kulturskolan och att se datorn som ett instrument blir allt vanligare. Min förhoppning är att kunna jobba deltid inom kulturskolan och att fortsätta frilansa inom musikproduktion vid sidan av det.