Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Niklas Bergström

"Skolan främjar möten över linjegränserna"
NIKLAS BERGSTRÖM, 21 ÅR | Konst­närligt kandidatprogram i musik, Jazz/Improvisation, piano |
kommer från Vålberg utanför Karlstad och började vid åtta års ålder spela på en gammal tramporgel som stod hemma och intresset för musiken väcktes. Han gick gymnasiet på Sundstagymnasiet i Karlstad och kom in på Skurups folkhögskola direkt efter studenten. Efter två år på Skurup blev han antagen till Musikhögskolan i Malmö.

Bilden är ett porträtt på Niklas Bergstöm. Niklas har blont hår, ljus skjorta och ler mot kameran. I bakgrunden skymtar bord och stolar
Niklas Bergström

- Det bästa med att gå här är alla man får spela med. Det finns mycket resurser och många bra lärare. Jag får själv välja vem jag vill ha som lärare i mitt huvudinstrument och det är fantastiskt.

- Det känns som att skolan främjar möten över linjegränserna. Jag umgås lika mycket med de som går på lärarprogrammet som mina egna klasskompisar. Det är också jätteroligt med alla aktiviteter som studentkåren anordnar. Niklas utnyttjar Malmös rika kulturliv genom att gå på konserter och jam.

- Jag brukar bland annat hänga på Moriska Paviljongen, de har konsert och jam varje onsdag. Palladium och Victoriateatern erbjuder också massor av bra konserter. Så det finns jättemånga möjligheter.

- Som alla säger så är det bästa med Malmö att det är en storstad men det är nära till allt.

Målet för framtiden är att kunna leva på musik både som frilansande musiker och även genom att driva studioverksamhet.