Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sonja Spisská Enebjörn

"Vi studenter kan påverka utbildningen vi går"
SONJA SPISSKÁ ENEBJÖRN, 27 ÅR | Ämneslärarutbildning i musik, Sing­er­songwriter, sång |
är uppvuxen i Malmö och började redan i femårsåldern komponera små musikstycken för sig själv. Sången blev tidigt hennes huvudinstrument, inte minst eftersom hon då fick stå längst fram på scenen. I tonåren satt hon framför TV:n och såg film på jakt efter slagfärdiga repliker som kunde användas i de egna sångtexterna.

Bilden är ett porträtt på Sonja Spisska Enebjörn i rött hår och skinnjacka. Fotot är taget utomhus med röda och orange toner i bakgrunden, som är suddig.
Sonja Spisska Enebjörn

– En bra start i utbildningen i Malmö är introveckan, då alla nya studenter får lära känna varandra och musicera tillsammans över genre- och utbildningsgränserna, vilket underlättar mycket i kommande gemensamma projekt, t ex julkonserten, som framförs i både Malmö och Lund.

– Det jag främst uppskattar med Ämneslärarutbildningen är att vi syns mycket i olika konsertsammanhang och att vi studenter kan påverka utbildningen vi går.

– Vi har även fin sammanhållning i klassen och delar med oss av erfarenheter och pedagogiska upplägg som fungerar bra när vi gör praktik.

På sin fritid jobbar Sonja som cirkusartist med repklättring som specialitet, då hon på svindlande hög höjd hänger i ett rep och gör olika akrobatiska konster.

– För att spetsa till mitt framträdande ytterligare har jag satt som mål att kunna klättra och sjunga samtidigt. I det arbetet har jag fått fint stöd av min sångpedagog, avslutar Sonja.

Sidansvarig: