Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Svante Norlin

"Det är en härlig stämning i huset"
SVANTE NORLIN, 22 ÅR | Ämneslärarutbildning i musik | Pop/rock, elbas |
är uppvuxen i Karlskrona i Blekinge och började spela kontrabas på kulturskolan vid tio års ålder men redan efter två år övergick han till elbasen som huvudinstrument. Han gick det estetiska programmet på Törnströmska gymnasiet i hemstaden och efter studenten blev det två år på Furuboda folkhögskola i Yngsjö, innan han började på Musikhögskolan i Malmö.

Bilden är ett porträtt på Svante Norlin taget utomhus. Svante har runda glasögon, en svart jacka med huva och en ljus keps på sig. I bakgrunden skymtar höstlöv
Svante Norlin

- Tanken var först att jag skulle gå ett år på Furuboda folkhögskola och sedan läsa tekniskt basår och studera till civilingenjör, men efter ett år så kände jag att det inte kunde vara det sista jag gör musikmässigt. Jag gick ett år till och testade att söka till Musikhögskolan i Malmö och kom in. Jag kommer även läsa matte som mitt andra ämne, så hela tredje och halva fjärde året studerar jag i Lund.

- Jag trivs jättebra på Musikhögskolan, det är en härlig stämning i huset och jag tycker att alla lärare jag har är helt fantastiska. Det var en av de största anledningarna till att jag valde att gå här. Min baslärare jag hade på Furuboda undervisar också här på Musikhögskolan.
Svante bor nära skolan och trivs väldigt bra i Malmö.

- Malmö som stad har allt! Den känns liten och hemtrevlig samtidigt som det är en storstad. Var du än är så kan du cykla var du vill på 20 minuter. Närheten till Köpenhamn är också jättebra om man vill se större konserter, vilket jag gjort några gånger redan.

Sidansvarig: