Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Individuell studiegång

PROGRAM 180 HÖGSKOLEPOÄNG · 3 ÅR · KONSTNÄRLIG KANDIDATEXAMEN

Har du en konstnärlig inriktning eller instrumental profil som inte verkar rymmas inom de andra konstnärliga programmen i musik? Då kan du söka till vårt kandidatprogram - Individuell studiegång. Du kanske spelar gitarr och framför egenkomponerad musik eller har laptop som huvudinstrument och ägnar dig åt att samarbeta med andra musiker på en mer improvisationsbaserad musikalisk plattform? Individuell studiegång är ett program som ger dig möjlighet att utveckla ditt praktiska musicerande inom den musikgenre du själv representerar.

För att studera på Individuell studiegång ska du vilja utveckla både din musikaliska idé och ditt praktiska musicerande samtidigt i en klingande kontext. För dig som är intresserad av att studera låtskrivande (singer-/songwriter) eller musikproduktion hänvisar vi till Musikhögskolans fristående kurser då dessa utbildningsområden ej ryms inom ramen för programmet Individuell studiegång.

Läs mer om våra fristående kurser

Programmet vänder sig även till grupper/ensembler som vill använda utbildningen för att utveckla musik och repertoar tillsammans. Om ni är en grupp/ensemble som vill studera på programmet måste alla i gruppen/ensemblen anmäla sig till programmet. Antagningsprovets klingande del genomför ni tillsammans under antagningsveckan.

Sökande måste tydligt beskriva tankar kring sitt konstnärskap, sin musikerroll, musikaliska aktiviteter och nätverk samt planerad progression och mål med utbildningen. Innan du anmäler dig till programmet ber vi dig att noga läsa igenom utbildningsplanen för att få en bild av omfattningen av studierna samt hur programmet är uppbyggt.

Repertoaren du lämnar in med din ansökan och som du spelar på ditt antagningsprov ska tydligt representera din musikaliska och konstnärliga profil och hålla hög teknisk och konstnärlig nivå.

Planeringen av dina studier på Individuell studiegång sker i samråd med din utbildningssamordnare. Programmets öppna karaktär med få schemalagda lektioner och stor frihet att planera och genomföra aktiviteter ställer krav på den studerandes förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ.

Utöver grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet i form av godkänt urvalsgrundande antagningsprov till musikerutbildningen.

Kontakt

Thea Lundbäck
Utbildningssamordnare
thea [dot] lundback [at] mhm [dot] lu [dot] se (thea[dot]lundback[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 25