Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ämneslärarutbildning i musik | inriktning gymnasieskolan | instrumental ensemble, folkmusik

ÄMNESLÄRAREXAMEN | 300 HÖGSKOLEPOÄNG | 5 ÅR

Denna utbildning är en instrumental- och ensemblelärarutbildning som ger dig kompetens och behörighet att undervisa i musik inom gymnasieskolan och i grundskolan, årskurs 1–9. Den ger dig även kompetens att undervisa på kultur- och musikskola.

Folk- och världsmusikinriktningen välkomnar alla former av folkmusik från hela världen. Som student får du möta såväl den nordiska folkmusiken som andra kulturers musiktraditioner. Gästlärare från när och fjärran knyts till undervisningen.

Utbildningen leder till en ämneslärarexamen och har en omfattning på 300/ 330 högskolepoäng (5–5,5 år). Du kan kombinera musik med ett annat skolämne eller med fördjupningskurser i musik. 

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet, Engelska 6 och Samhällskunskap 1b / 1a1 + 1a2 samt godkända antagningsprov, godkända lokala prov (spelprov) och godkända musikprov G1, G2, G3. Ytterligare behörighetskrav kan ställas beroende på senare val av andra ämnen (Ämne 2).

Viktiga datum

15 mars 2023 - Antagning.se öppnar för anmälan

17 april - Sista anmälningsdag och sista dag att ändra prioritering av dina sökta utbildningar

24 april - Inloggningsuppgifter till våra digitala system skickas ut tillsammans med kallelse till prov G2 och G3

24 april –12 maj Canvas är öppet för uppladdning av videomaterial

15 - 16 - 17 maj - G2- och G3-prov genomförs på Musikhögskolan i Malmö

21 juni - Sista dag för komplettering av meriter

12 juli - Antagningsbesked med svarskrav

21 juli - Sista svarsdag

Kontakt

Lena Hallabro
Utbildningsledare
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 40 32 54 02

Dokument