Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kulturskoleklivet

 

Vill du utforska nya möjligheter och bidra till en kulturskola för alla?

Inom Kulturskoleklivet vid Musikhögskolan i Malmö erbjuder vi ett flertal kurser och utbildningar med olika omfattning.

En av utmaningarna för den svenska kommunala musik- och kulturskolan är att rekrytera utbildad personal. Det finns ett stort behov av att förstärka kompetensen så att kulturskolans verksamhet kan breddas och utvecklas till en mer likvärdig kulturskola. Regeringen har därför gjort en satsning, med start hösten 2019, på nya utbildningsplatser med särskild relevans för kulturskolan och Lunds universitet är ett av totalt sex lärosäten i landet som fått del av regeringens medel.

Kulturskolepedagogutbildning (90 Hp)

Är du redan verksam inom kulturfältet men önskar få kompetens att undervisa inom kulturskolan? Kulturskolepedagogutbildningen ges med tre olika inriktningar; scenkonst, konst och musik. Utbildningen innehåller kurser inom utbildningsvetenskaplig kärna, ämnesdidaktik, kulturskoledidaktik, projektledning och tvärkonstnärliga samarbeten. Det förekommer även verksamhetsförlagd utbildning genom praktik på kulturskola.

Utbildningen ges på helfart men för dig som vill studera på deltid erbjuds ett urval av kurserna i fristående form. Grundläggande krav på förkunskaper är motsvarande 120 hp inom ett konstnärligt ämne.

Läs mer och anmäl dig här 

Fristående kurser

Kulturskoleklivet innehåller även fristående kurser, med chans till kompetensutveckling för verksamma pedagoger och en möjlighet till ny inspiration, ökad bredd eller ämnesfördjupning. Kurserna ges vid Musikhögskolan och i de didaktiska kurserna inom scenkonst i samarbete med Malmö universitet. 

Gå till kurserna

Kontakt

Lena Hallabro
Utbildningskoordinator
+46 40 32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se

Porträtt på Per Ullberg, student Kulturskolepedagog

Per Ullberg | inriktning scenkonst

Varför sökte du till kulturskolepedagogutbildningen?
- Det är en ny spännande utbildning. Jag sökte dels för att lättare kunna arbeta som pedagog inom ämnet scenkonst, och dels för att jag har arbetat så länge att jag tycker det är dags att lära ut den kunskapen jag bär på.

Porträtt på Ida Wennström, student Kulturskolepedagog

Ida Wennström | inriktning musik

Varför sökte du till kulturskolepedagogutbildningen?
- Jag spenderade större delen av min fritid på olika aktiviteter inom kulturskolan under min uppväxt och har många fina minnen därifrån. Efter min musikerutbildning kände jag en längtan efter att få ge tillbaka, inte bara till en publik utan även till barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig och dela musikupplevelser genom att spela. Då lockade Kulturskolepedagogutbildningen mig eftersom jag kände att jag behövde pedagogiken samt att utbildningen är inriktad på den skolform som jag är intresserad av att undervisa i.

Porträtt på Per-Linus Westberg, student Kulturskolepedagog

Per-Linus Westberg | inriktning musik

Varför sökte du till kulturskolepedagogutbildningen?
- Jag har under de senaste åren jobbat i grundskola som musiklärare. Jag gillar verkligen att undervisa men jag saknar den pedagogiska utbildningen. Jag fick reda på att den nya utbildningen ”Kulturskoleklivet” skulle starta och tänkte att det nog skulle kunna vara något för mig. Jag ansökte och kom in.