Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Körledning

Ämnesfördjupning ⎢ Ämneslärarutbildning i musik, Instrumental/Ensemble
Körsång är en av våra största folkrörelser, som engagerar såväl unga som äldre och idag saknas det välutbildade körledare i Sverige.

Körledning (ML)

Ämnesfördjupningen inom körledning riktar sig till dig som vill utveckla och fördjupa ditt intresse för undervisa i körsång/sångensemble i grund­skolan, vid gymnasiets estetiska program, kulturskolor, folkhögskolor samt fristående sångensembler och körer.

Inom ämnesfördjupningen får du körsång inom flera genrer, körledning, dirigering, partiturspel och körmetodiska kurser. Mot slutet av utbildningen ges möjlighet att fokusera på ett för dig angeläget område. Du och dina studiekamrater har tillsammans med lärarna i utbildningen inflytande över vilka gästlärare som engageras till Musikhögskolan.
Ett flertal projekt, stimulerar också till kreativitet och samverkan med de andra utbildningarna/inriktningarna på skolan.

Kontakt
Mats Paulson, kursledare, mats [dot] paulson [at] mhm [dot] lu [dot] se
Lena Hallabro, biträdande utbild.ledare, lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se

Se film om Musikhögskolans kammarkör

Ett flertal projekt, stimulerar också till kreativitet och samverkan med de andra utbildningarna/inriktningarna på skolan.

Kontakt

Mats Paulson

Mats Paulson
Universitetslektor i körledning
Kursledare GY ämnesprofil Körledning
+46 (0)705-437543
mats [dot] paulson [at] mhm [dot] lu [dot] se