Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Pop/rock

Genre ⎢ Ämneslärarutbildning i musik, Instrumental/Ensemble
Vi erbjuder dig en lärarutbildning i musik som ger dig kunskaper att musicera i allt ifrån traditionell rock/blues till mer jazzinfluerade stilar.

 

Utbildningens nav är ensembleundervisningen. Du möter två olika slags ensembleämnen, ett som syftar till att utveckla dig på ditt huvudinstrument och ett som syftar till att ge dig de kunskaper du behöver för att bli en bra ensemblelärare.

I utbildningen ingår lektioner på ditt huvudinstrument och grundläggande undervisning på trummor, elbas, gitarr, klaviatur och sång. Du får möta ett antal intressanta gästföreläsare med olika specialkunskaper. Exempel på tidigare gäster är Marit Bergman, Andreas Carlsson, Eric Gadd, Louise Hoffsten, Jona Nilsson och Magnus Tingsek. Du ges tillfälle att arbeta in och framföra olika konsertprogram och du får genomföra inspelningsprojekt i ljudstudio.

Inriktningen kan kombineras med en särskild ämnesfördjupning inom Arrangering/Komposition, Körledning eller Rytmikpedagogik.

 

Rytm-cliniq med gästlärare Bo Håkanson

Sidansvarig:

Kontakt

Lars Andersson

Lars Andersson
Utbildningschef/Lektor
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 93
lars [dot] andersson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt – Kursledare Pop/rock

Mattias Frisk

Mattias Frisk
Universitetsadjunkt i trummor
Kursledare GY Pop/rock
+46 (0)70-76 63 141
mattias [dot] frisk [at] mhm [dot] lu [dot] se

 

Anders Rydlöv

Anders Rydlöv
Universitetsadjunkt i metodik/rock, musik och samhälle
Kursledare GY Pop/rock
+46 (0)733-60 14 05
anders [dot] rydlov [at] mhm [dot] lu [dot] se