Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sång – genrefri ingång

GENRE | ÄMNESLÄRARUTBILDNING I MUSIK, INSTRUMENTAL/ENSEMBLE
Inriktningen vänder sig till dig som önskar studera inom ett bredare fält, såväl konstnärligt som genre- och stilmässigt, med sång som huvudinstrument.

 

Information om antagningsprov 2020

Länk till anmälan

Inom inriktningen samarbetar du musikaliskt med dina kurskamrater fritt över gränserna med sång som huvudinstrument. Du får undervisning i sångensemble i olika former samt biinstrumentensemble. Denna inriktning ger dig utmärkta förutsättningar att arbeta med musikundervisning för barn och unga i både grundskola och gymnasieskola samt andra frivilliga skolformer såsom kultur- och musikskola, folkhögskola eller studieförbund.

Du kommer att få undervisning i vokalensemble och biinstrumentensemble, och du får individuella lektioner på ditt huvudinstrument (sång) samt piano. Du får grundläggande undervisning på trummor och elbas samt kurser som förbereder dig för att bli en bra ensemblelärare.

Du kommer också att delta i flera projekt och konserter tillsammans med studenter från andra inriktningar på skolan. Genom valbara kurser och val av Ämne 2 kan du komplettera, fördjupa och bredda din examensprofil.

Sidansvarig:

Kontakt

Ericsson MagnusMagnus Ericsson
Biträdande utbildningschef
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 99
magnus [dot] ericsson [at] mhm [dot] lu [dot] se

KONTAKT

Kerstin Skoog

Kerstin Skoog
Kursledare GY Sång – genrefri ingång
+46 (0)709-186049
kerstin [dot] skoog [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Johan Hallström

Johan Hallström
Lärare i trummor, ensemble och ensembleledning
Kursledare GY, genrefri sång
+46 (0)730-237345
johan [dot] hallstrom [at] mhm [dot] lu [dot] se