Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning

Musikpedagogik & Konstnärlig forskarutbildning i musik
Vid Musikhögskolan i Malmö ges dels forskarutbildning i musikpedagogik, dels konstnärlig forskarutbildning i musik. Utbildningarna är 4-åriga och leder till doktorsexamen.

Forskning

Musikpedagogik som forskningsfält är tvärvetenskapligt till sin karaktär och studerar alla former av musikaliskt lärande. Utbildningen syftar till att ge en allsidig vetenskaplig skolning som också ger en god förberedelse för sådana uppgifter i samhället där kunskaper i musikpedagogik som vetenskap är av värde.

Den konstnärliga forskarutbildningen utgår från de konstnärliga kunskaperna och det konstnärliga arbetet. Tyngdpunkten i studierna ligger på självständigt konstnärligt utvecklingsarbete med målet att utveckla kunskap om konstnärliga frågeställningar. Studierna syftar även till att doktoranden uppnår en fördjupad konstnärlig mognad och medvetenhet samt förmåga att reflektera över och kommunicera detta.

Läs mer om våra forskarutbildningar

Sidansvarig: