Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Musikproducent 60 hp

För dig, musiker/musiklärare, som har ett starkt intresse för musikproduktion och ljudteknik. Du siktar på att jobba som kreativ musikproducent inom radio-, tv-, film-, spel- eller musikbranschen.

Inspelningsstudio

En dokumentär kortfilm om producentkursens inspelningsprojekt av Musikhögskolans Tangoorkester. Orkestern är en utökad variant av Trio Azul som i grunden består av Håkan Andersson, Kjell Edstrand och Claes Ottelid.

Du som söker ska kunna traktera minst ett ackordinstrument samt ha goda kunskaper om harmonik, melodi och rytm. Kursen innehåller akustik, inspelnings- och studioteknik, musikproduktion, sequenser, musikjuridik, musik- och ljudanalys, liveljud, syntes, mastring m.m

Vi genomför studiebesök och får besök av gästföreläsare med spetskompetens. Undervisningen sker löpande och i projektform. Du arbetar dels med egna projekt, dels genom samarbeten med musiker på Musikhögskolan inom jazz-, folk-, rock- och klassisk inriktning. Parallellt ges också handledning i den egna utvecklingen som producent. Vi arbetar främst i Logic Pro, men du grundutbildas även i Pro Tools samt analoga system.

Urval bland de sökande sker genom bedömning av inlämnade arbetsprover, intervju samt gehörs- och teoriprov. Studierna genomförs på helfart under ett läsår.

Kursen ges på Musikhögskolan i Malmö, där man får fri tillgång till skolans studios.

Kurstiden är måndag-fredag samt enstaka kvällar och helger.

Kursansvarig: Joakim Barfalk, joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se

Arbetsprover och presentation skickas till joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se, senast den 16/4 i samband med ansökan på antagning.se.
För mer info om detta läs mer här:

Ytterligare information om antagningsproven

Kursen söks via antagning.se

Läs mer om kursen på antagning.se

Sidansvarig:

Kontakt

Sara Engblom

Sara Engblom
Utbildningsadministratör
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 19
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Joakim BarfalkJoakim Barfalk
kursledare
+46 (0)703-58 58 80
joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se

Joakim Barfalk är utbildad musiklärare och anställd vid Musikhögsskolan i Malmö inom såväl grundutbildningen som de friståenden kurserna inom medieteknik. Joakim har flerårig erfarenhet av att undervisa såväl programstudenter, studerande på fristående kurser samt forbildning för lärare. Joakim undervisar på musikhögskolan i ämnena musikproduktion, digitalt skapande, sequenser, mixteknik, studioteknik, akustik och inspelning.