Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konstnärligt kandidatprogram i musik

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna förbereder musiker, kyrkomusiker, tonsättare och arrangörer för en professionell verksamhet i orkestrar och ensembler, samt för en växande frilansmarknad och andra sammanhang.

_i0c1534_kopia.jpg


Programmen ges med följande inriktningar: symfoniorkesterinstrument, piano, sång, gitarr, blockflöjt, cembalo, jazz/improvisation, folk- och världsmusik, kyrkomusik, individuell studiegång, arrangering/komposition klassisk inriktning, arrangering/komposition jazzinriktning, komposition.

Undervisning

Undervisningen bedrivs i form av enskilda lektioner, grupplektioner, seminarier, gästföreläsningar, workshops/master classes samt enskilt arbete (övning och förberedelser). Vissa ämnen är gemensamma för de flesta utbildningsinriktningarna, till exempel musik och samhälle, gehör, satslära och piano. Enskild instrumentalundervisning ingår för alla studenter, och för klassiska inriktningar också undervisning i instudering och interpretation, kammarmusik och orkester (för symfoniorkesterinriktningen). Ensemblespel utgör en central del av jazzutbildningen och folk- och världsmusikutbildningen.

Under läsåret varvas undervisningsveckor med projektveckor, självstudieveckor och examensperioder. Mer information om utbildningarnas innehåll finner du under respektive intriktning i menyn till vänster. Under studietiden ges stora möjligheter att delta i det omgivande kulturlivet och Musikhögskolan har väl fungerande samarbeten med det omgivande kulturlivet i regionen. Totalt ges cirka 200 konserter per år i skolans regi. Musikhögskolan har också ett stort internationellt nätverk med ett sextiotal samarbetsavtal med lärosäten runt om i Europa och Nordamerika, och erbjuder därmed rika möjlig heter för studenter att göra en utbytesperiod i något annat land.

Framträdande lärare

På musikerutbildningen undervisar ett stort antal lärare i instrumentalundervisning, interpretation, ensemble och kammarmusik, dirigering och orkester/kör, komposition med mera. Lärarna är alla utövande musiker och aktiva i det professionella musiklivet, flera med internationella karriärer som musiker, dirigenter och tonsättare. Vilka lärare som under visar inom respektive huvudinstrument finner du under respektive inriktning. Ett stort antal gästlärare håller också masterclasses eller workshops på Musikhögskolan varje år.

Examina

Utbildningen leder till konstnärlig kandidatexamen i musik/kyrkomusik.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet genom antagningsprov.

Ansökan och antagning

Anmäl dig till programmet på Antagning.se. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. 

Läs mer om antagning
Provinformation för respektive instrument/inriktning

 

Sidansvarig:

Kontakt

Lars Härstedt Salmonson
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
lars [dot] harstedt_salmonson [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0) 40 32 54 66

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 68

Johan Antoni
Projektledare, symfoniorkester
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
johan [dot] antoni [at] korcentrumsyd [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 08

Ola Elleström
Utbildningsadministratör
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
ola [dot] ellestrom [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 69

Mattias Hjorth
Utbildningssamordnare (MuJazz/FoVä/IndStu)
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
mattias [dot] hjorth [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 35

Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare (MU Klassisk)
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 03

Alvi Joensen (vik.)
Utbildningssamordnare (MU Klassisk)
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 03