Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Blockflöjt / Cembalo

Konstnärligt kandidatprogram i musik

_i0c6189_kopia.jpg

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidat- eller masterprogram i musik med inriktning Blockflöjt eller Cembalo.

Utbildningspresentation

Musikerutbildning, tidig musik, syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga. Studenten skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former, såsom solist eller medlem i fasta ensembler och/eller fria grupper. Studenten skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall studenten efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring och anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Utbildningen består av obligatoriska och fritt valda kurser. Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. Undervisningen sker enskilt eller i grupp. Instrumentalundervisningen består av enskild huvudinstrumentundervisning, gemensamma lektioner, seminarier och enskild undervisning i instudering. Kurser i kammarmusik ingår dels under ordinarie studieveckor, dels som särskilda projekt.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Sidansvarig: