Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Blockflöjt / Cembalo

Konstnärligt kandidatprogram i musik

_i0c6189_kopia.jpg

Utbildningspresentation

Musikerutbildningen syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga. Du skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former, såsom solist eller medlem i fasta ensembler och/eller fria grupper. Du skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall du efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring/anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. Undervisningen sker enskilt eller i grupp. Instrumentalundervisningen består av enskild hu-vudinstrumentundervisning, gemensamma lektioner och seminarier. Kurser i kammarmusik ingår dels under ordinarie studieveckor, dels som särskilda projekt. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidatprogram i musik med inriktning Blockflöjt eller Cembalo.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning.

 

Sidansvarig:

KONTAKT

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna

+46 (0)40-32 54 68
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se