Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Folk- och världsmusik

Konstnärligt kandidatprogram i musik

folk och världsmusik

Utbildningspresentation

Musikerutbildning, folk- och världsmusik, syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga. Utbildningen är öppen för instrumentalister och sångare med bakgrund inom såväl folkmusik som icke västerländsk konstmusik. Du skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former. Du skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall du efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring och anpass-ning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Du har stort inflytande över utbildningens innehåll och studieupplägg, och en stor egen drivkraft är en förutsättning. Under utbildningen kommer alla att möta den nordiska folkmusiken eftersom vi är verksamma i Sverige, men alla kommer också att få möjlighet att fördjupa sig i andra kulturers musiktraditioner. Malmö är ett mångkulturellt smörgåsbord, där många duktiga musiker från olika musiktraditioner finns att tillgå som lärare, och vi har också varje läsår ett flertal gästlärare som besöker oss från när och fjärran samt  Artist in Residence. En gång om året brukar vi åka på de nordiska musikhögskolornas folkmusikträff, Nordtrad, där vi möter andra studerande och lärare.

Konsertframträdanden i olika sammanhang ingår som en viktig del av utbildningen. Utbildningen är också djupt integrerad med vår musiklärarutbildning i folk- och världsmusik, och ensemble, konserter, gemensam lektion, vissa projekt är gemensamma.

Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning.
 

 

Sidansvarig:

kontakt

Pär Moberg

Pär Moberg
Lärare i folkmusik, saxofon, kursledare
Lärare (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 13
par [dot] moberg [at] mhm [dot] lu [dot] se

 

Mattias Hjorth lärare

Mattias Hjorth

Utbildningssamordnare (MuJazz/FoVä/IndStu)
Lärare i kontrabas och ensemble (MuJazz)

+46 (0)40-32 54 35
mattias [dot] hjorth [at] mhm [dot] lu [dot] se