Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Folk- och världsmusik

Konstnärligt kandidatprogram i musik
Musikerutbildning, inriktning Folk- och världsmusik, är utbildningen för dig som spelar någon form av folkmusik (svensk såväl som utländsk) eller icke västerländsk konstmusik, och tänker dig en karriär som musiker inom denna genre. Den är öppen för såväl instrumentalister som sångare och uppmuntrar till både traditionsbevarande och kreativt nyskapande.

Utbildningspresentation

För att komma ifråga för utbildningen bör du ha en både djup och bred förtrogenhet med den tradition som du är verksam inom. Stor vikt läggs också vid din förmåga att kunna kommunicera sceniskt. Utbildingen syftar till att ge dig kunskaper och färdigheter för att kunna verka i det konstnärliga arbetslivets alla olika former, i ett föränderligt kulturliv. Merparten av undervisningen är integrerad med musiklärarutbildningen med folkmusikinriktning. Utöver instrumentalstudier läggs stor vikt i utbildningen vid ensemblespel. Du har stor frihet att utforma utbildningen och därför är det viktigt att du har en klar bild av vad du vill med den.

Ytterligare ett syfte med utbildningen är att ge grundläggande kunskaper i entrepenörskap för att öka förmågan till förändring och anpassning av den egna yrkesrollen.

Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Kursplan
Utbildings- och kursplaner för folk- och världsmusik – grundnivå – kandidat 

Länkar
Facebook

Kontakt

Berth Lideberg

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 68
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se

kontakt

Pär Moberg

Pär Moberg
Lärare i folkmusik, saxofon, kursledare
Lärare (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 13
par [dot] moberg [at] mhm [dot] lu [dot] se