Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Individuell studiegång

Konstnärligt kandidatprogram i musik
Musikerutbildning, individuell studiegång, syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga.

Utbildningspresentation

Utbildningen riktar sig till den som inte kan söka till andra musikerutbildningar på Musikhögskolan i Malmö på grund av att dennes konstnärliga inriktning eller instrumentala profil eller ensemblemässiga sammansättning inte ryms inom de andra utbildningarna. Utbildningen kan genomföras som enskild individ eller i ensembleform. Den sökande måste tydligt beskriva tankar kring sitt konstnärskap, musikerroll, musikaliska aktiviteter och nätverk samt planerad progression med utbildningen.

Studenten skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former. Studenten skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall studenten efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring och anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Utbildningen består av en kombination kurser som utformas av den studerande och utbildningsledningen i samråd. Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Kontakt

Berth Lideberg

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 68
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se