Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Stråk

symfoniorkesterinstrument ⎢konstnärligt kandidatprogram i musik

violin, "student, orkester, symfoniorkester, rosenbergssalen, violin, musiker"

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidat- eller masterprogram i musik med inriktning ”Symfoniorkesterinstrument”.

Utbildningspresentation

Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier. Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningens stråk arbetar utöver detta intensivt med kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant i någon av Musikhögskolans konsertlokaler vid offentliga konserter.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

En större donation av industrimannen Sten K Johnson har gjort det möjligt för Musikhögskolan att inrätta en violinprofessur för en femårsperiod åt 1:e konsertmästaren i Malmö Symfoniorkester, Marika Fältskog. Donationen används även till masterclass med internationella gästlärare inom stråkområdet.

Sidansvarig:

Relaterad information

Läs mer om musikerutbildningens orkesterverksamhet i Musikhögskolan LIVE.

Symfoniorkestern slår till under projektveckan, LIVE nr 5

Musikhögskolan i Venedig, LIVE nr 3