Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Träblås

symfoniorkesterinstrument ⎢konstnärligt kandidatprogram i musik

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidat- eller masterprogram med inriktning "Symfoniorkesterinstrument".

Utbildningspresentation

Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier. Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningens träblås arbetar i tillägg till detta intensivt med repertoarspel och repertoar för serenadensemble, kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant i någon av Musikhögskolans konsertlokaler vid offentliga konserter.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Stipendium

För träblåsstudenter finns ett väl tilltaget stipendium att söka, det s.k. Malmqviststipendiet, och de som söker till musikerutbildningen i Malmö bör, för att kunna komma i åtnjutande av stipendiet, ansöka om detta vid provspelningstillfället i mars.

Utbildningsinformation

Utbildningsbroschyr för musikerutbildningen – Träblås

Relaterad information

Läs mer om musikerutbildningens orkesterverksamhet i Musikhögskolan LIVE.

Symfoniorkestern slår till under projektveckan, LIVE nr 5

Musikhögskolan i Venedig, LIVE nr 3