Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arrangering/Komposition, klassisk

KONSTNÄRLIGT KANDIDATPROGRAM I MUSIK

Utbildningspresentation

Musikerutbildningen i Arrangering/Komposition, klassisk inriktning vänder sig till dig som vill bli klassisk arrangör men med brukskunskaper även i klassisk komposition, med målet att du skall finna ditt eget personliga tonspråk i dina arrangemang och kompositioner. Utbildningen erbjuder en treårig studiegång på kandidatnivå och syftar till att utbilda dig till arrangör med god konstnärlig och professionell förmåga så att du efter genomgången utbildning skall ha beredskap att med avancerade kunskaper och färdigheter kreativt kunna verka i den egna yrkesrollen i ett arbets- och kulturliv i ständig förändring och utveckling.

Kandidatutbildningen ger dig en gedigen hantverksgrund dels i arrangeringsämnet och dels i traditionell musikteori inom ämnesområden som harmonisering, fyrstämmig sats, formlära, analys, notation och musiklära. Du får också de färdigheter som krävs för att studera på masterutbildningen med en hög grad av självständighet. Undervisning ges i arrangering, elektroakustisk musik, instrumentation, gehör/analys, kontrapunkt, piano/gehörsspel, ensembleledning med dirigering, musik som yrke och musik och samhälle. Denna utbildningen söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidatprogram med inriktning "Arrangering/Komposition, klassisk inriktning".

Kompositions- och arrangeringsprojekt

Varje år samarbetar den klassiska Arrangering/Kompositions-utbildningen med varierande ensembler och musiker på hög nivå i kreativa projekt. Exempel på större samarbeten är Helsingborg Symfoniorkester, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Jönköping Sinfonietta. Studenterna har också tillgång till körprojekt och olika kammarmusikprojekt vilket ger dem rikliga tillfällen att höra verken repeteras och framföras vid konserter och möjlighet att redan under utbildningen bygga upp ett rikt kontaktnät. Studenterna deltar i projekt under hela utbildningen.

Connect Festival - Inter Arts Center - Kompositionsseminariet

Connect Festival är kompositionsutbildningens egen nutida musikfestival som organiseras av studenterna. Inter Arts Center är vår plattform för elektroakustisk musik samt mötesplats för samarbetet med andra konstarter som teater och konst. Kompositionsseminariet är ett forum för estetiska diskussioner, analys, reflexion och möte med gästprofessorer, tonsättare och musiker inom det nutida konstmusikfältet.

Examensarbete

Avgångsstudenterna i årskurs 3 genomför ett examensarbete med både klingande och skriftlig del. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning.

 

Sidansvarig:

Kontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson
Universitetslektor
hakan [dot] andersson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Berth Lideberg

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 68
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se