Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arrangering/Komposition, jazz

Konstnärligt kandidatprogram i musik

Utbildningspresentation

Musikerutbildningen i Arrangering/Komposition, jazz vänder sig till dig som vill arrangera och komponera inom jazz. Utbildningen erbjuder en treårig studiegång på kandidatnivå och syftar till att utbilda dig till arrangör och kompositör med god konstnärlig och professionell förmåga så att du efter genomgången utbildning skall ha den kompetens, kreativitet och drivkraft som krävs för att kunna hitta en yrkesroll inom jazzmusiken.

Kandidatutbildningen ger dig en gedigen hantverksgrund inom jazzkomposition och arrangering med tekniker som harmonisering, blockackord, melodik och stilstudier. Undervisning ges i arrangering/komposition, elektroakustisk musik, instrumentation, gehör/analys, kontrapunkt, piano/gehörsspel, ensembleledning med dirigering, Musik som yrke och Musik och samhälle. Denna utbildningen söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidatprogram med inriktning "Arrangering/Komposition, jazzinriktning".

Kompositions- och arrangeringsprojekt 

Varje år samarbetar Arrangering/Komposition, jazz med olika profesionella ensembler och musiker, exempel på tidigare samarbeten är Monday Night Big Band, Norbotten Big Band och Danmarks Radio. Studenterna genomför också projekt inom skolan med studenter från jazzmusikerutbildningen.

Examensarbete 

Avgångsstudenterna i årskurs 3 genomför ett examensarbete med både klingande och skriftlig del. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning.

 

Sidansvarig:

KONTAKT

Claus Sörensen

Claus Sørensen 
Universitetsadjunkt
claus [dot] sorensen [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Berth Lideberg

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 68
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se