Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Komposition Diplom

Konstnärligt masterprogram i musik

Komposition Diplom master 120 hp

Masterutbildningen Komposition Diplom syftar till att genom en specialiserad kompositionsutbildning utbilda tonsättare med mycket hög konstnärlig och professionell förmåga med inriktning mot högt kvalificerade arbetsuppgifter. Studierna utmärks av fördjupningen av och specialiseringen mot orkesterkomposition och andra större projekt i samarbete med professionella institutioner och ensembler vilket ställer stora krav på arbetsdisciplin och ansvarstagande. Undervisning ges i komposition.

Utbildningspresentation

Musikerutbildningen i komposition vänder sig till dig som vill bli tonsättare med inriktning mot västerländsk nutida konstmusik, med målet att du skall finna din egen personliga estetik i ditt komponerande. Kompositionsutbildningen syftar till att utbilda dig till tonsättare med god konstnärlig och professionell förmåga. Efter genomgången utbildning skall du ha beredskap att med avancerade kunskaper och färdigheter kreativt kunna verka i den egna yrkesrollen i ett arbets och kulturliv i ständig förändring och utveckling.

Kompositionsprojekt 

Varje år samarbetar kompositionsutbildningen med ledande orkestrar, ensembler och musiker i våra eftertraktade kompositionsprojekt. Exempel på årliga samarbeten är Malmö, Norrköping, Gävle och Helsingborg symfoniorkestrar, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Jönköping Sinfonietta och stråkorkestern Musica Vitae. Studenterna har också tillgång till körprojekt och många olika kammarmusikprojekt vilket ger dem rikliga tillfällen att höra verken repeteras och framföras vid konserter och möjlighet att redan under utbildningen bygga upp ett rikt kontaktnät. Studenterna deltar i projekt under hela utbildningen.

Connect Festival - Inter Arts Center - Kompositionsseminariet 

Connect Festival är kompositionsutbildningens egen nutida musikfestival som organiseras av studenterna.

Inter Arts Center är vår plattform för elektroakustisk musik samt mötesplats för samarbetet med andra konstarter som teater och konst.

Kompositionsseminariet är ett forum för estetiska diskussioner, analys, reflexion och möte med gästprofessorer, tonsättare och musiker inom det nutida konstmusikfältet.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning.

Övningsprov

Komposition Diplom (masternivå), Komposition (masternivå), Komposition (kandidatnivå)

 

Sidansvarig:

Kontakt

Luca Francesconi

Luca Francesconi
Professor i Komposition
luca [dot] francesconi [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Rolf Martinsson

Rolf Martinsson
Professor i musikteori med arrangering och komposition
rolf [dot] martinsson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Berth Lideberg

Berth Lideberg
Utbildningschef
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)
+46 (0)40-32 54 68
berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se