Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Blockflöjt / Cembalo

Konstnärligt masterprogram i musik

_i0c6189_kopia.jpg

Utbildningspresentation

Musikerutbildning, Blockflöjt eller Cembalo, syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga.

Studenten skall efter fullbordad utbildning ha väl utvecklade kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former, såsom solist eller medlem i fasta ensembler och/eller fria grupper.

Studenten skall även ha utvecklat förmåga att studera på ett i stort sett självstyrt eller självständigt sätt. Vidare skall studenten efter fullbordade studier ha förvärvat utökade kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring/anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Utbildningsprogrammet består av obligatoriska och fritt valda kurser. Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting.

Undervisning sker enskilt eller i grupp. Ensemblespel är ett viktigt moment i utbildningen. Huvudinstrumentalundervisningen består av enskild instrumentalundervisning.

Gästlärare anlitas i stor utsträckning. Undervisningen detaljplaneras i stor utsträckning i samråd med den studerande. Detta kräver initiativförmåga av den studerande.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

Grundläggande behörighet

Särskilda förkunskapskrav:
• Grundläggande behörighet (examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande)
• Godkända antagningsprov till musikerutbildningen.

Sidansvarig: