Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Malmö Opera Academy – Musikdramatik - Repetitör

Konstnärligt masterprogram i musik | 120 HP
Masterutbildning, Musikdramatik - Repetitör vid Musikhögskolan i Malmö ges i nära samarbete med Malmö Opera. Den tvååriga utbildningen vänder sig till pianister med hög konstnärlig nivå och förmåga, och syftar till att förbereda studenten för professionell verksamhet som repetitör inom opera och musikteater.

Rehearsal at Malmö Opera

Utbildningspresentation

Inom ramen för utbildningen erbjuds du undervisning i bland annat piano, recitativ- och partiturspel, dirigering och ensembleledning, sång, cembalo, musikhistoria, språk samt branschkunskap. Du kommer ges möjlighet att möta gästande coacher, sångare, repetitörer och dirigenter med koppling till Malmö Operas aktuella repertoar.

Efter fullbordad utbildning skall du ha kunskap och förmåga att arbeta som repetitör i musikdramatiska produktioner. Det självständiga arbetet sker genom praktik förlagd till Malmö Opera. Vid studiestart görs en individuell studieplan mellan student, Musikhögskolan i Malmö och Malmö Opera.

Genom att Musikhögskolan är en del av Lunds universitet, finns här även styrkan i att ha en nära koppling till den konstnärliga fakulteten, där även Teaterhögskolan och Konsthögskolan ingår, samt Inter Arts Center. Detta öppnar för spännande gemensamma projekt och samverkansmöjligheter.

Ansökan och antagning

Anmäl dig till programmet på Antagning.se. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. 

Läs mer om antagning
Provinformation för respektive instrument/inriktning

Grundläggande behörighet

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

Kontakt


Rebecka Lassbo, utbildningssamordnare rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se
Berth Lideberg, utbildningschef berth [dot] lideberg [at] mhm [dot] lu [dot] se
Malmö Opera: Elisabeth Boström elisabeth [dot] bostrom [at] malmoopera [dot] se
Antagningsfrågor admissions_mhm [at] mhm [dot] lu [dot] se


Läs mer på Malmö Operas hemsida
 

Malmö opera

 

Sidansvarig:

KONTAKT

Frågor om antagning till Konstnärliga program i musik

admissions_mhm [at] mhm [dot] lu [dot] se