Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Symfoniorkester-instrument

Klassisk ⎢Konstnärligt masterprogram i musik

_i0c0709_kopia.jpg

Utbildningspresentation

Du skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former, såsom solist eller medlem i fasta ensembler och/eller fria grupper. Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier.

Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningen arbetar i tillägg till detta med repertoar för kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant vid offentliga konserter. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

Musikhögskolans symfoniorkester och praktik i professionella orkestrar

Symfoniorkestern genomför runt sex projekt per år under ledning av internationellt verksamma dirigenter. Repertoaren utgörs av klassisk, romantisk och nutida musik och solisterna hämtas ur de egna leden efter provspelning. Orkestern spelar cirka 12–15 konserter per år, både på Musikhögskolan, men också på bland annat Malmö Live och Helsingborgs Konserthus. Orkestern gör med ett par års mellanrum en utlandsturné.

Musikhögskolan samarbetar med Malmö Symfoniorkester, Malmö Operaorkester och Helsingborgs Symfoniorkester om praktik för alla masterstudenter på symfoniorkesterinstrument.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning.

Grundläggande behörighet

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

Musikerprogrammet för symfoniorkesterinstrument ges med följande inriktningar:

Träblås
Flöjt
Klarinett
Oboe
Fagott

Brass
Valthorn
Trumpet
Trombon
Tuba

Stråk
Violin
Viola
Cello
Kontrabas

Övriga orkesterinstrument
Slagverk
Harpa

Du hittar information om varje instrumentgrupp i menyn till vänster.
 


 
Sidansvarig:

KONTAKT

Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare (MuKlassisk)
Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna

+46 (0)40-32 54 03
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se