Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Träblås

Symfoniorkesterinstrument | Konstnärligt masterprogram i musik

img_0388_kopia_2.jpg

Utbildningspresentation

Du skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former, såsom solist eller medlem i fasta ensembler och/eller fria grupper. Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier.

Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningen arbetar i tillägg till detta med repertoar för kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant vid offentliga konserter. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt masterprogram med inriktning Symfoniorkesterinstrument.

Stipendium

För träblåsstudenter finns ett väl tilltaget stipendium att söka, det s.k. Malmqviststipendiet, och de som söker till musikerutbildningen i Malmö bör, för att kunna komma i åtnjutande av stipendiet, ansöka om detta vid provspelningstillfället i mars.
 

 

Sidansvarig: