Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Symfoniorkester-instrument: Träblås

Konstnärligt masterprogram i musik

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidat- eller masterprogram med inriktning "Symfoniorkesterinstrument".

Utbildningspresentation

Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier. Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningens träblås arbetar i tillägg till detta intensivt med repertoarspel och repertoar för serenadensemble, kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant i någon av Musikhögskolans konsertlokaler vid offentliga konserter.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

Stipendium
För träblåsstudenter finns ett väl tilltaget stipendium att söka, det s.k. Malmqviststipendiet, och de som söker till musikerutbildningen i Malmö bör, för att kunna komma i åtnjutande av stipendiet, ansöka om detta vid provspelningstillfället i mars.
 

Sidansvarig: