Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Symfoniorkester-instrument: Stråk

Konstnärligt masterprogram i musik

OBS! Prof. Torleif Thedéen kommer att undervisa i cello även under läsåret 2015/2016.

Denna utbildning söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidat- eller masterprogram i musik med inriktning ”Symfoniorkesterinstrument”.

Utbildningspresentation

Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier. Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningens stråk arbetar utöver detta intensivt med kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant i någon av Musikhögskolans konsertlokaler vid offentliga konserter.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

En större donation av industrimannen Sten K Johnson har gjort det möjligt för Musikhögskolan att inrätta en violinprofessur för en femårsperiod åt 1:e konsertmästaren i Malmö Symfoniorkester, Marika Fältskog. Donationen används även till masterclass med internationella gästlärare inom stråkområdet.

Utbildningsplan, kursplaner och utbildningsinformation

Ladda ner utbildningsplan och kursplaner för symfoniorkesterinstrument - master

Sidansvarig: