KPU, Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning musik

undervisning på högstadiet

Lärarutbildning i musik, 90 hp

Kursen vänder sig till dig som har en musiker- eller kyrkomusikerutbildning eller annan relevant högskoleutbildning i musik (180hp). Inriktning ges mot lärare i  grund-och gymnasieskola, kommunal musik - och kulturskola samt folkhögskola och leder till lärarexamen i musik.

Kursen är en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) och innehåller framförallt kurser inom utbildningsvetenskap och verksamhetsförlagd utbildning VFU. I kursen utvecklas kunskap om läraruppdraget och det som är huvuduppgifterna i läraryrket. Dessutom ingår ämnesdidaktiska och ämnesmetodiska kurser samt en mindre del musikkurser som är adekvata för yrkesprofilen samt ett examensarbete. Sambandet mellan tidigare studier, erfarenhet och den framtida yrkesrollen som lärare tydliggörs.

Kursen kan läsas på helfart, 3 terminer (programkod: LAKPE LIM1).
Kursen kan from ht17 även läsas på halvfart de fyra första terminerna, den sista terminen (HT19) går kursen på helfart då huvudfokus ligger på att skriva examensarbete (programkod: LAKPE LIM2).

Behörighetskrav: Grundläggande behörighet och relevant avslutad högskoleutbildning i musik om minst 180 hp samt Områdesbehörighet 6c (Samhällskunskap A + EngelskaB).

Urval: Betyg

Start ht (ojämna år), helfart alt. halvfart, dagtid, Musikhögskolan i Malmö