Kulturskoleklivet vid Musikhögskolan i Malmö

Vill du utforska nya möjligheter och bidra till en kulturskola för alla? Inom Kulturskoleklivet vid Musikhögskolan i Malmö erbjuder vi ett flertal kurser och utbildningar av olika längd och omfattning.

En av utmaningarna för den svenska kommunala musik- och kulturskolan är att rekrytera utbildad personal. Det finns ett stort behov av att förstärka kompetensen så att kulturskolans verksamhet kan breddas och utvecklas till en mer likvärdig kulturskola. Regeringen har därför gjort en satsning, med start hösten 2019, på nya utbildningsplatser med särskild relevans för kulturskolan. Det kan handla om såväl fristående kurser som större kurspaket eller nya utbildningar. Lunds universitet är ett av totalt sex lärosäten i landet som fått del av regeringens medel och Musikhögskolan i Malmö besitter den kompetens som krävs för att utbilda pedagoger till en kulturskola i utveckling.

Inom Kulturklivet ryms vår nya kulturskolepedagogutbildning (90 Hp), men även ett antal fristående kurser, med chans till kompetensutveckling för verksamma pedagoger och en möjlighet till ny inspiration, ökad bredd eller ämnesfördjupning. Kurserna ges vid Musikhögskolan och i de didaktiska kurserna inom scenkonst i samarbete med Malmö universitet.

video
Kulturskolerådet; bli pedagog i kulturskolan!