Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kulturskolepedagog 90Hp

Kulturskoleklivet vid Lunds universitet
Det här är en helt ny utbildning som vänder sig till dig som har kompetens inom ett konstnärligt ämne men saknar pedagogisk utbildning. Du kanske redan är verksam inom kulturfältet men önskar få kompetens att undervisa inom kulturskolan.

kulturskolan

Kulturskolepedagog (90 Hp) LGKSP

Vi utbildar kulturskolepedagoger som agerar helhetsorienterat och dynamiskt i sociala system, organisationer och nätverk för att vara en påverkanskraft i samhället, kulturlivet och i undervisningssammanhang. Utbildningen ger pedagoger med god beredskap för att iscensätta konstnärligt lärande samt med kompetens  att initiera och genomföra projekt såväl inom ämnet som tvärkonstnärligt. Studenterna utbildas för att ha bred kompetens för kollegialt samarbete samt ett inkluderande och kreativt förhållningssätt till undervisningen i konstarterna.
De inriktningar som erbjuds på vid Musikhögskolan i Malmö är inom musik, teater/drama samt konst/bild och form. Utbildningen innehåller kurser inom utbildningsvetenskaplig kärna, ämnesdidaktik, kulturskoledidaktik, projektledning och tvärkonstnärliga samarbeten. Du kommer även att få verksamhetsförlagd utbildning genom praktik på olika kulturskolor.
Utbildningen ges på helfart eller halvfart, och den öppnar för ansökan 15 mars.

Utbildningsplan

Läs mer på antagning.se