Masterkurser och forskarförberedande utbildning i musikpedagogik

För dig som vill vidare
Har du arbetat några år som musiklärare och är sugen på att fortbilda dig till magister- eller masternivån i musikpedagogik? Vill du läsa vidare på forskarförberedande nivå efter avslutad musiklärarutbildning? Vill du fördjupa dig i musiketnologi eller skolforskning och skolutveckling?

Forskning

Välkommen till Musikhögskolan i Malmö. Läsåret 2018/19 utvecklas nytt innehåll och nya format för master- och forskarförberedande kurser vid Musikhögskolan i Malmö. En nyhet är att en del av kurserna kommer att ges helt eller delvis på distans med start ht19.

Nästa antagningsomgång för Masteruppsats-kursen MUHN96 blir ht19. Förkunskapskrav: Kandidatnivå eller 180 hp av ämneslärarutbildning i musik (2007 och 2011 års version) eller äldre varianter av musiklärarutbildningen (2001 års version eller äldre). Dessutom krävs godkänt betyg i Akademiskt skrivande (MUHN44) samt Vetenskapsteori (MUHN56), alternativt motsvarande kurser från annan högskola. Tidigare kurser från MHM kan tillgodoräknas motsvarande MUHN56 (MUHN43, MUHN53, MUHN54, MUHN55, MUHN58).

MUHN44, Akademiskt skrivande kommer att ges på distans from HT19. Ytterligare masterkurser kommer in i utbudet efterhand. Vill du tillgodoräkna dig motsvarande kurs från annan högskola ska du först jämföra kursplanen med Musikhögskolans kurser (MUHN44 alt. MUHN56).

Kursplaner:

Akademiskt skrivande, MUHN44
Vetenskapsteori, MUHN56
Masteruppsats, MUHN96

Har du frågor kontakta sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se (Sara Engblom)

Sidansvarig:

Anna Houmann
Universitetslektor i musikpedagogik med inriktning mot utbildningsvetenskap
anna [dot] houmann [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40-32 54 07