Ämneslärarutbildning i musik för grundskola åk 7–9 (GR) Inställd tills vidare.

Musikundervisning i grundskolan
Utbildningen ger dig behörighet och kompetens att undervisa i musik i grundskolan. Du kombinerarar musik med ett annat skolämne som du själv väljer. Aktuella ämneskombinationer är: samhällskunskap, svenska, engelska, tyska, franska, spanska, kinesiska, historia, fysik, matematik, kemi, biologi och svenska som 2:a språk.

undervisning

Utbildningsplanen är gemensam för ämneslärarutbildningen vid Lunds Universitet (Musikhögskolan i Malmö, Campus Helsingborg i samarbete med Högskolan i Kristianstad)”.

Ladda ner utbildningsplanen

Utbildningens innehåll

• Ämne 1: musik, 90 högskolepoäng
• Ämne 2: 90 högskolepoäng
• UVK: utbildningsvetenskaplig kärna, 60 högskolepoäng
• VFU: verksamhetsförlagd utbildning: 30 högskolepoäng

Nedladdningsbara dokument
Översikt med kurskoder
VFU: Styrdokument
Delkursplaner

SÖK KURSPLANER HÄR
Instruktion: Klicka på länken "svenska" och sök fram önskad kursplan i listan. Dubbelklicka på kurskoden för att öppna kursplanen i pdf-format.
Namnen på de olika kursplanerna, t ex "LAMA10", finner du i ovanstående pdf-dokumentet "Översikt med kurskoder".

Förkunskaper och behörighet

För antagning till Ämneslärarutbildningarna i musik krävs både grundläggande och särskild behörighet enligt Områdesbehörighet 6c (Engelska B och Samhällskunskap A) samt godkända antagningsprov. Grundläggande behörighet innebär i princip slutbetyg från gymnasieskola. Mer information om grundläggande behörighet finner du på bl.a. www.studera.nu.

Behörighet krävs även för ämne 2, aktuell information finns på
Campus Helsingborg inför aktuell terminsstart