Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier (KMA) – lokala stipendier

Kungliga Musikaliska Akademien (KMA) förvaltar ett stort antal stipendiefonder avsedda att främja unga musikstuderandes utbildning. Stipendierna avser alla kompletterande och/eller fortsatta högre musikstudier.

De lokala stipendierna kan sökas av alla studerande som är registrerade vid svensk musik- eller operahögskola, stipendiet är indivduellt. Det kan sökas av samtliga studenter vid högskolan inom alla befintliga program och studieinriktningar. Stipendiebeloppen varierar mellan 7.500 och 20.000 SEK.

Fördelning av KMA:s lokala stipender sker vid varje musik- och operahögskola under nov/dec. Bedömningen av sökande görs av respektive högskola på sätt som fastställts lokalt. Information om Musikhögskolan i Malmös policy finns under MHM policy för stipendier.

Se mer information på KMAs hemsida

Sidansvarig:

Lena Arstam