Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier – Nationella stipendier

Kungl. Musikaliska akademien (KMA) förvaltar ett stort antal stipendiefonder avsedda att främja unga musikstuderandes utbildning. Stipendierna kan även ges som stöd för instrument- och notinköp. Två slag av stipendier finns att söka, KMA:s nationella stipendier och KMA:s lokala stipendier. De lokala stipendierna söks på hösten vid respektive högskola och presenteras i separat information.

Stipendiebeloppen varierar mellan 30 000 och 90 000 kronor. Sökande kan erhålla KMA-stipendier till en summa av sammanlagt högst 220 000 kronor. Den som fått stipendier upp till detta eller tidigare takbelopp har ej rätt att söka på nytt. Solistpriset, Boon-stipendiet, Järnåker-stipendierna & Rosenboeg-Gehrman-stipendiet inräknas inte i denna summa.

I samband med ansökan till KMA Nationella stipendier söks också vartannat år till Solistpriset och vartannat år till Blåsmusikpriset.

Aktuell information om nationella stipendierna finns HÄR

Sidansvarig:

Lena Arstam