Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier – Nationella stipendier

Kungl. Musikaliska akademien (KMA) förvaltar ett stort antal stipendiefonder avsedda att främja unga musikstuderandes utbildning. Stipendierna kan även ges som stöd för instrument- och notinköp. Två slag av stipendier finns att söka, KMA:s nationella stipendier och KMA:s lokala stipendier. De lokala stipendierna söks på hösten vid respektive högskola och presenteras i separat information.

Stipendiebeloppen varierar mellan 30 000 och 90 000 kronor. Sökande kan erhålla KMA-stipendier till en summa av sammanlagt högst 220 000 kronor. Den som fått stipendier upp till detta eller tidigare takbelopp har ej rätt att söka på nytt. Solistpriset, Boon-stipendiet, Järnåker-stipendierna & Rosenboeg-Gehrman-stipendiet inräknas inte i denna summa.

KMA:s nationella stipendier gäller:

• Västerländsk konstmusik, folkmusik, jazz, dirigering och komposition (instrumentalister och sångare, dirigering, komposition och piano)
  • Blåsmuskpriset 2019
  • Instrumenttekniker

Mer detaljerad information om hur du söker KMA nationella stipendier finns här

Behörighet för sökande under utbildning:

• antagen till heltidsstudier och vid provtillfället (under hösten) har påbörjat andra året på masterutbildning.

Ansökan och avgift
Sista anmälningsdag är torsdagen den 3 maj. Ansökan direkt till: Kungl. Musikaliska akademien, Blasieholmstorg 8, 111 48 Stockolm eller med e-post: ansokan [at] musikaliskaakademien [dot] se

Avgiften, 250 kronor, på KMA:s bankgiro 5366-9586. Kvitto/utskrift av internetbetalning ska fästas på blanketten. Skriv ditt namn i meddelanderutan.  Blanketter och ytterligare information hittar du på KMA:s hemsida.

Sidansvarig:

Lena Arstam