Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Piano- och flygelservice

Musikhögskolan i Malmö har en instrumentpark bestående av 61 akustiska flyglar och 78 pianon som stäms och underhålls av en anställd pianotekniker. Det finns även ett par frilansande pianotekniker som hjälper till med stämningen vid behov.

Alla instrument stäms över läsåret enligt ett körschema, allt från två gånger per läsår till en gång i veckan eller daglig koll när det gäller konsertsalarna vid hektiska perioder.

Utöver stämning görs även schemalagd mekanikservice och intonation samt utbyte av mekanikdelar. De större övergripande reparationerna lämnas iväg externt om medel finns.

Din roll som student

Du är välkommen att öva piano i anvisade övningsrum och vissa undervisningsrum om du har tillgång till detta via ditt LU-kort. Var vänlig respektera de rumsföreskrifter som finns i varje rum.

Läs mer om Musikhögskolani Malmös övningsrum

Upptäcker du att något är trasigt, eller inte fungerar som det ska, felanmäler du det via Helpdesk. Studenter och personal har ett gemensamt ansvar att vårda skolans utrustning och lokaler.

Gå till Helpdesk 

Preparerad flygel

Preparerad flygel är inte tillåtet utan får endast göras efter överenskommelse med pianoteknikern på speciellt anvisat instrument. Du får alltså inte stoppa in främmande föremål mellan strängar eller använda tillhyggen för att få strängarna att ljuda. Inte heller använda händerna eller fingrarna för att ta på strängarna.


Pianoteknikverkstaden hittar du i C212.

Välkommen!