Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konsertproduktion (studenter)

Konsertinstruktioner

Anmäl din konsert till producenten senast tre veckor innan avsett datum genom att skicka ett mejl. För att kunna lägga in din konsert i Musikhögskolans kalendarium (som även återspeglas på skolans infoskärmar) behöver producenten följande information:

  • Ditt namn
  • Typ av konsert (kammarmusik, jazzkonsert, solo recital etc.) 
  • Bild - liggande format med hög upplösning
  • Rubrik - en titel som beskriver din konsert 
  • Text - en kort text som beskriver din konsert 
  • Medverkande (medmusiker, solist, dirigent)
  • Datum och klockslag
  • Lokal
  • Ditt program - tonsättare och verk (bifoga ett programblad som PDF)
  • Är din konsert ett publikt eller internt evenemang?

Gå gärna in på kalendariumet för att se hur andra studenter har skrivit om sina konserter och för att få inspiration.

Musikhögskolans kalendarium

Examenskonserter

Examenskonserter bokas av samordnare för examenskonserter tillsammans med studenter och lärare. Information om examenskonserter skickas ut till berörda studenter varje hösttermin. 

Samordnare för examenskonserter

Instrument och teknisk utrustning

Du får gärna rådfråga och diskutera med producenten och/eller teknikenheten kring ditt teknikbehov inför en konsert. Du ansvarar dock själv för att skicka en förfrågan om lån av eventuella instrument och teknik. Detta gör du i Helpdesk. Glöm inte att lägga din förfrågan senast tre veckor innan själva konserten.

För att få tillträde till din lokal på konsertdagen måste du även ha den bokade tiden inlagd på ditt LU-kort. Detta beställer du också via Helpdesk.

Gör en förfrågan i Helpdesk


Marknadsföring av konserter

Har du lämnat in rätt information till producenten i rätt tid kommer din konsert att marknadsföras via Musikhögskolans hemsida samt via skolans interna infoskärmar. 

Programblad och affischer
Vi gör programblad och affischer till större externa turnéer samt när material behöver skickas till extern producent. Vi gör inga programblad och affischer till interna konserter. 

Sociala medier
Glöm inte att marknadsföra din konsert i dina egna sociala kanaler. När den är inlagd i Musikhögskolans kalendarium är det lätt att länka till den.

Behöver du ett Facebook-event för din konsert via Musikhögskolans Facebooksida? Kontakta skolans kommunikatör Amelie Malmgren


STIM-rapportering

Senast tre dagar efter din konsert måste du rapportera in antalet besökare. Informationen används som underlag vid Musikhögskolans rapportering till STIM. Detta är reglerat via lag. 


Om bildskärmen är svart vid ankomst, tryck på “hemknappen” (tangenten längst ner i mitten på skärmen). Bildskärmen startar och visar en meny med ett antal knappar. Välj önskat ljusläge genom att trycka på motsvarande knapp. Nedan följer en kort beskrivning av varje val.

Off - Släcker all belysning.

Rehearsal/ Cleaning - Full belysning. Används vid repetition samt lokalvård.

Intermission - Används när publiken ankommer eller lämnar lokalen.

Screen - Används när filmduken är nerhissad. Strålkastare belyser talare/ konferencier vid duken.

Full Setup - Konsertljus. Hela scenen är belyst.

Large Setup - Konsertljus. Större delen av scenen är belyst.

Medium Setup - Konsertljus. Halva scenen är belyst.

Small Setup - Konsertljus. Mindre del av scenen är belyst.

Full Setup w Conductor - Konsertljus med dirigent. Hela scenen är belyst men med begränsat frontljus för att motverka skuggor för dirigent.

Large Setup w Conductor - Konsertljus med dirigent. Större delen av scenen är belyst men med begränsat frontljus för att motverka skuggor för dirigent.

Medium Setup w Conductor - Konsertljus med dirigent. Halva scenen är belyst men med begränsat frontljus för att motverka skuggor för dirigent.

Solo Setup - Konsertljus för soloframträdande.

Om bildskärmen visar felmeddelandet “IP­-anslutningen kunde inte etableras”, klicka på valet “Försök igen”. Därefter visas funktionsvalen.

Om programvaran oavsiktligt avslutas, återstarta den med ikonen “iKniX HD” på hemskärmen. Klicka på “Rosenbergsalen” om inga funktionsval visas.

Kontakt

David Hornwall
Konsertproducent
david [dot] hornwall [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 40 32 54 82


Anna Palmer
Konsertproducent
anna [dot] palmer [at] mhm [dot] lu [dot] se


Alvi Joensen
Symfoniorkesteransvarig
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 40 32 54 70

sångerska
Musikhögskolans Symfoniorkester. Foto.
Jazzensemble MuKy
Student med gitarr. Foto.
Tre studenter uppträder. Foto.