Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konsertsalar

På Musikhögskolan i Malmö finns tre konsertsalar i varierande storlek och utformning. Samtliga är flexibla och kan anpassas till olika typer av konserter och evenemang.


Ordningsregler för konsertsalar

När en konsertsal har används ska allt (möbler, notställ, gradänger osv.) återställas till sin ursprunglig plats. Information finns uppsatt på väggar i respektive konsertsal samt på anslag innanför dörr. 

Tänk på att aldrig blockera utrymningsvägarna. Flygeln i Rosenbergsalen får aldrig placeras så att utrymningsvägar blockeras.


1. Rosenbergsalen 

Rosenbergsalen

Rosenbergsalen är döpt efter den skånske tonsättaren Hilding Rosenberg (1892–1985). Med sina 400 sittplatser är den Musikhögskolans största konsertsal och scenen rymmer en hel symfoniorkester med kör.

Stor omsorg har lagts ned på att ge konsertsalen bästa tänkbara akustik för såväl publik som musiker. Salens utformning ger många diffusa sidoreflexer vilket ger god balans mellan direktljud och reflekterat ljud. En lägre takhöjd över podiet ger okestermedlemmarna tidiga ljudreflektioner vilket underlättar samspel. Därtill har efterklangen dämpats genom träpanel utefter långsidornas väggar och draperier utefter salens kortsidor. Rosenbergsalens auktustik ger därför såväl en ensam gitarr som en hel symfoniorkester full rättvisa.


2. Lilla salen 

Lilla salen

Trots sitt namn är Lilla salen Musikhögskolans näst största sal. Den används till allt från kammarmusik, jazz-, pop- och rock-konserter till gruppundervisning och konferenser. Salen har en fast, mindre scen och rymmer upp till 150 personer.


3. Liljeforssalen

Liljeforssalen

Liljeforssalen används främst till olika former av kammarmusik samt till gruppundervisning och konferenser. Lokalen rymmer cirka 80 personer.

Kontakt

Kontakt – Schema
schema [at] mhm [dot] lu [dot] se (schema[at]mhm[dot]lu[dot]se)


Thea Lundbäck
Lokalbokning och schema
thea [dot] lundback [at] mhm [dot] lu [dot] se (thea[dot]lundback[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 25


Joel Wååg
Lokalbokning och schema
joel [dot] waag [at] mhm [dot] lu [dot] se (joel[dot]waag[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 42