Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konsertproduktion

Musikhögskolans studenter ger omkring tvåhundra konserter med ett brett och spännande innehåll varje läsår.

Konsertverksamheten planeras och genomförs av skolans konsertproducenter i samarbete med ledning, lärare och studenter samt externa samarbetspartners. Konserterna marknadsförs via vår hemsida, sociala medier samt Malmö stads kalendarium. Kom också ihåg att du själv har stora möjligheter att bidra till konserternas marknadsföring i dina egna kanaler. 

Konsertinstruktioner

Anmäl din konsert till konsertproducenten senast 3 veckor innan avsett datum genom att skicka ett mejl med följande information:

  • Rubrik – en titel som beskriver din konsert
  • Text – en kort text som beskriver din konsert 
  • Medverkande (solist, dirigent och övriga medmusiker)
  • Bild
  • Datum och klockslag
  • Lokal
  • Program (bifoga ett programblad som pdf)

Konsertdagen

För tillträde till din lokal på konsertdagen måste du få den bokade tiden för konserten inlagd på ditt LU-kort. Du beställer detta via Helpdesk. Alla flyglar är låsta och nyckel hämtas i receptionen. Cembalo och inspelningsutrustning beställs via Helpdesk.

Helpdesk

Om bildskärmen är svart vid ankomst så tryck på “hemknappen” (tangenten längst ner i mitten på skärmen). Bildskärmen startar och visar en meny med ett antal knappar. Välj önskat ljusläge genom att trycka på motsvarande knapp. Nedan följer en kort beskrivning av varje val.

● OFF. Släcker all belysning.

● Rehearsal/ Cleaning. Full belysning. Används vid repetition samt lokalvård.

● Intermission. Används när publiken ankommer eller lämnar lokalen.

● Screen. Används när filmduken är nerhissad. Strålkastare belyser ev talare/ konferencier vid duken.

● Full Setup. Konsertljus. Hela scenen är belyst.

● Large Setup. Konsertljus. Större delen av scenen är belyst.

● Medium Setup. Konsertljus. Halva scenen är belyst.

● Small Setup. Konsertljus. Mindre del av scenen belyst.

● Full Setup w Conductor. Konsertljus med dirigent. Hela scenen är belyst. Begränsat frontljus för att motverka skuggor för dirigent.

● Large Setup w Conductor. Konsertljus med dirigent. Större delen av scenen är belyst. Begränsat frontljus för att motverka skuggor för dirigent.

● Medium Setup w Conductor. Konsertljus med dirigent. Halva scenen är belyst. Begränsat frontljus för att motverka skuggor för dirigent.

● Solo Setup. Konsertljus för soloframträdande.

Om bildskärmen visar ett felmeddelande “IP­anslutningen kunde inte etableras.” så klicka på valet “försök igen”. Därefter visas funktionsvalen. Om programvaran oavsiktligt avslutas så återstartas den med ikonen “iKniX HD” på hemskärmen. Klicka på “Rosenbergsalen” om inga funktionsval visas.

Kontakt

Claes-Bertil Nilsson
Producent
claes-bertil [dot] nilsson [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40 32 54 09

David Hornwall
Konsertproducent
david [dot] hornwall [at] mhm [dot] lu [dot] se
Tel: +46 73 619 06 62