Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konsertproduktion

Musikhögskolan i Malmö ger konserter i Rosenbergsalen, Lilla salen och Liljeforssalen på Musikhögskolan samt på en rad andra platser i regionen, t ex Palladium, Malmö Live konserthus, Landstingssalen i Malmö Rådhus, i Skovgaardsalen, Malmö Konstmuseum samt på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Malmös pop-, rock- och jazzscener får dessutom ofta besök av Musikhögskolans studenter.

affisch

Här kan du se en film om enheten Information/Konserter.

Konsertproducenten ansvar för Musikhögskolans konsertverksamhet i samarbete med ledning, lärare och studenter samt externa samarbetspartners. Konsertuppdraget består av planering, programläggning, marknadsföring och genomförande av konsertverksamhet.
Musikhögskolans studenter och lärare ger omkring 200 konserter med ett brett och spännande innehåll varje låsår. Till det stora flertalet konserter är det fri entré.
Symfoniorkestern gör årligen sex produktioner och har på senare år även konserterat i Malmö Live konserthus, samt konserthusen i Helsingborgs, Växjö samt även i Danmark där orkestern besökt Århus och Tivoli i Köpenhamn. Orkestern har även turnérat i England, Tyskland, Holland, Baltikum, Tyskland och Polen.

Om du är intresserad av att konsertera eller vill ha ytterligare information om konsertverksamheten – kontakta Claes-Bertil Nilsson, tel: 040-325409 eller e-post: claes-bertil [dot] nilsson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Marknadsföring
Musikhögskolans konserter marknadsförs brett. Viktiga kanaler är  Musikhögskolans kalendarium samt Malmö stads kalendarium. Musikhögskolan ger även ut en tryckt konsertöversikt med Musikhögskolans orkesterkonserter. Om du känner till någon musikälskare som borde få Musikhögskolans konsertöversikt hemskickad – vänligen skicka ett mejl till konsertproducenten med namn och postadress på den berörda.

Kom ihåg! Du har också själv, med ditt unika kontaktnät, stora möjligheter att bidra till konsertens marknadsföring, t.ex. genom Facebook, Instagram etc.
Det är ett omfattande arbete att samordna 200 konserter årligen. För att genomförandet skall fungera krävs god planering också av dig som medverkande musiker. På hemsidan kan du läsa mer om konsertbokningsprocessen, dess informationsgång, deadlines, omfattning mm. Adressen är:
http://www.mhm.lu.se/events
Men första steget för genomförandet av en konsert är att kontakta konsertproducenten för bokning av lokal. Välkommen!

Kontakt

Claes-Bertil Nilsson
Producent
+46 (0)40 325409
claes-bertil [dot] nilsson [at] mhm [dot] lu [dot] se

David Hornwall

David Hornwall
Konsertproducent med marknadsföring
david [dot] hornwall [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

ove [dot] torstensson [at] mhm [dot] lu [dot] se (Ove Torstensson), enhetsledare
nina [dot] hansson [at] kanslik [dot] lu [dot] se (Nina Hansson), kommunikatör
david [dot] hornwall [at] mhm [dot] lu [dot] se (David Hornwall), producent
claes-bertil [dot] nilsson [at] mhm [dot] lu [dot] se (Claes-Bertil Nilsson), producent
leif [dot] johansson [at] mhm [dot] lu [dot] se (Leif Johansson), filmare, fotograf och Art Director