Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fribiljetter och rabatter

Det rika kulturlivet i Malmö sätter sin prägel på stan. Som student vid Musikhögskolan har du möjlighet att få fribiljetter eller starkt reducerade priser av ett flertal kulturinstitutionerna. Läs mer om dina förmåner.

Aktuellt från Malmö symfoniorkester 2021-10-04:

Malmö SymfoniOrkester

Vi på Malmö Live konserthus önskar dig som är student vid Musikhögskolan i Malmö, varmt välkommen till oss och hoppas att du som student kommer besöka oss under MSO-säsongen 21/22. Då vi infört personligt logg-in så ska du själv ta ut din fribiljett via hemsidan och inte i biljettcenter på Malmö Live.

Musikhögskolan frikort
Du som är studerande vid Musikhögskolan i Malmö har möjlighet att få en fribiljett till Malmö Symfoniorkesters ordinarie konserter. Detta gäller 1 personlig biljett i mån av plats. Du hämtar ut fribiljetten via ditt personliga logg-in på vår hemsida. Möjligheten öppnas upp på konsertdagen från 15.00 på torsdagskonserter och 11.00 på lördagskonserter. Fribiljetterna släpps i mån av plats.

Registrering
För att kunna utnyttja din förmån att plocka ut fribiljett till MSOs ordinarie konserter behöver du ha registrerat dig i Malmö Lives Biljettcenter. Vänligen maila oss dina kontaktuppgifter som:
Namn, Adress, Telefonnummer, Mailadress. När vi har dessa uppgifter lägger vi upp dig i vår kunddatabas, och först när du fått återkoppling från oss, har du möjlighet att hämta ut din fribiljett. För att din fribiljett ska vara giltig behöver du en aktuell/årets QR-kod på ditt giltiga studentleg. Denna QR-kod delas ut i receptionen på Musikhögskolan och styrker att du studerar vid Musikhögskolan. Vi registrerar inga studenter utan QR-kod. Tänk på att medta din studentlegitimation vid konserttillfället då stickprov görs utav våra Publikvärdar.
I och med du skickar in en ansökan om registrering, så godkänner du att vi tagit in personuppgifterna om dig: namn, adress, telefonnummer och mail.
Maila till biljettcenter [at] malmolive [dot] se

Uthämtning av fribiljett
- Du loggar in via vår hemsida Malmolive.se med den mailadress du registrerade hos oss via mail. Är det första gången du loggar in trycker du på Glömt lösenord
- Välj dagens/kvällens MSO-konsert du önskar hämta ut biljett till, och klicka på Köp biljett
- Välj plats i salongen.
- Välj Pristypen Musikhöskolan Fri. Finns inte valet är fribiljett inte möjlig.
- Klicka fortsätt till betalning och godkänn bokningen.
Din biljett skickas om en pdf till din mail. Det går bra att visa upp biljetten i telefonen, så du behöver inte skriva ut den. Din biljett är personlig dvs du kan inte överlåta den till någon annan.

Önskar du hjälp eller har frågor går det bra att kontakta oss under våra öppettider.

Varmt Välkommen

malmolive.se/mso

Malmö SymfoniOrkesters Vänner

Malmö SymfoniOrkester har en vänförening och du är välkommen som medlem.

malmolive.se/mso-vanner

Malmö Opera

Musikhögskolans studenter får fribiljetter till Malmö Operas egna konserter i foajén och på stora scenen (ej till musikal- eller operaföreställningar) i mån av plats samma dag. "I mån av plats" betyder att det är personalen i biljettkassan som avgör om det finns plats. Du som är student behöver visa upp ditt LU-kort med en klisterlapp med en QR-kod fäst på baksidan av kortet. Denna klisterlapp med en QR-kod hämtar du ut i Musikhögskolans reception inför varje läsårs början.

För att kunna utnyttja din förmån att plocka ut en fribiljett måste du först registrera dig hos Malmö Opera via mejl. De uppgifter som behövs är: namn, adress, mejl, telefon samt skriv att du är studerande vid Musikhögskolan i Malmö. Skicka uppgifterna till bokning [at] malmoopera [dot] se

malmoopera.se

Dansstationen

Dansstationen är Malmös gästspelsscen för dans. Studerande vid Musikhögskolan har 50% rabatt på biljettpriset till Dansstationens föreställningar. 

dansstationen.nu

Malmö Stadsteater

Malmö Stadsteater ger föreställningar på tre scener i Malmö
• Hipp på Kalendegatan 12
• Intiman på Östra Rönneholmsvägen 20
• Studion på våning 5, Kalendegatan 12

Studenter har 50% rabatt på ordinarie biljettpriser.
Garderob och programblad är alltid gratis.

malmostadsteater.se

Inkonst

Alla studenter på Musikhögskolan betalar endast 20:- för scenkonstföreställningar på Inkonst. Boka biljetter genom att maila ditt namn, klass och MMH till info [at] inkonst [dot] com. Om du bokar för flera personer, ange allas namn och klass. Du hämtar dina biljetter i god tid i kassan som öppnar kl. 18.15.

Inkonst är en kulturscen i Malmö för scenkonst, livemusik, klubbar, litteratur, film, samtal och andra konstyttringar. Akterna spänner över genrer som elektroniskt, techno, rock, kraut, doom, världsmusik, jazz eller pop. Vi presenterar både unga, aktuella artister, såväl som de legender som har format den musik som vi intresserar oss för idag.

inkonst.com

OPUS

Magasinet om klassisk musik och opera

opusmagasin.se

Skånes Dansteater

Som student har du halva priset på Skånes Dansteaters föreställningar i Malmö.

Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution med egna lokaler vid Dockan i Malmö. Kompaniet består av 16 dansare som presenterar verk av svenska och internationella koreografer. Föreställningarna visas på den egen scenen och på Malmö Opera samt på turné. Rabatten gäller ej lunchdans eller gästspel.

skanesdansteater.se