Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stöd och rådgivning

Som student vid Musikhögskolan i Malmö har du tillgång till olika former av stöd och rådgivning inom både hälsa, miljö och studierelaterade problem.

Studenthälsan – hälsa och livsstil

Studenthälsan finns till för dig som behöver hjälp att hantera sådant som stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller förändrad livsstil. 

Läs mer om Studenthälsan (LU)  


Specialistfunktioner

Om du har andra studierelaterade problem finns även följande specialister knutna till Musikhögskolan:

Leg. audionom Andreas Sjögren 
andreas [dot] sjogren [at] audionova [dot] se (andreas[dot]sjogren[at]audionova[dot]se)
+46 736 28 67 00 

Artist- & musikerhälsan
Specialister på musikers arbetsvardag för rådgivning, utbildning och behandling.

Läs mer om Artist- & Musikerhälsan


Universitetskyrkan i Malmö

Ibland kan man behöva någon att tala med – det kan röra stort eller smått – från frågor om Gud och livets mening till hur man skall hantera konflikter eller rampfeber. Till Universitetskyrkans verksamheter och enskilda samtal är alla välkomna oberoende av religion, kön eller sexuell läggning; troende eller inte troende.

Läs mer om Universitetskyrkan


Försäkring

Alla studenter vid Lunds universitet är försäkrade genom Kammarkollegiet. Försäkringen gäller även vid utbytesstudier. 

Läs mer om studentförsäkringar


Studierelaterade problem?

Om du har stött på ett studierelaterat problem kan du vända dig till din studentkår som har goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå samt stöd av studentombudet.

Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten
Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer (LU)


Pedagogiskt stöd

Du som har en funktionsnedsättning, till exempel en synskada eller dyslexi, kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs mer om pedagogiskt stöd


Studieverkstaden

Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden.

Läs mer om Studieverkstaden (LU)


Din studiemiljö

Vänd dig till studerandeskyddsombudet för att ställa frågor om eller anmäla brister i din studiemiljö. Studerandeskyddsombudets uppgift är att påverka för en god studiemiljö, delta i skyddsrond, bedöma hur förändringar påverkar studenternas arbetsmiljö samt att hålla sig underrättad om arbetsmiljölagstiftningen.

Studerandeskyddsombudet (LU)


Karriärservice vid Lunds universitet

När du har kommit en bit på väg med dina studier kan det vara dags att börja fundera kring examen, examensarbete, uppsats och din framtida karriär. Som student vid Lunds universitet erbjuds du stöd när det gäller förberedelser inför arbetslivet.

Läs mer om Karriärservice (LU)