Stöd och rådgivning
Som student vid Musikhögskolan i Malmö har du tillgång till olika former av stöd och rådgivning inom både hälsa, miljö och studierelaterade problem.
Studenthälsan – hälsa och livsstil
Studenthälsan finns till för dig som behöver hjälp att hantera sådant som stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller förändrad livsstil.
Specialistfunktioner
Om du har andra studierelaterade problem finns även följande specialister knutna till Musikhögskolan:
Leg. audionom Andreas Sjögren
andreas [dot] sjogren [at] audionova [dot] se
+46 736 28 67 00
Artist- & musikerhälsan
Specialister på musikers arbetsvardag för rådgivning, utbildning och behandling.
Läs mer om Artist- & Musikerhälsan
Universitetskyrkan i Malmö
Ibland kan man behöva någon att tala med – det kan röra stort eller smått – från frågor om Gud och livets mening till hur man skall hantera konflikter eller rampfeber. Till Universitetskyrkans verksamheter och enskilda samtal är alla välkomna oberoende av religion, kön eller sexuell läggning; troende eller inte troende.
Försäkring
Alla studenter vid Lunds universitet är försäkrade genom Kammarkollegiet. Försäkringen gäller även vid utbytesstudier.
Läs mer om studentförsäkringar
Studierelaterade problem?
Om du har stött på ett studierelaterat problem kan du vända dig till din studentkår som har goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå samt stöd av studentombudet.
Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten
Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer (LU)
Pedagogiskt stöd
Du som har en funktionsnedsättning, till exempel en synskada eller dyslexi, kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.
Studieverkstaden
Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden.
Läs mer om Studieverkstaden (LU)
Din studiemiljö
Vänd dig till studerandeskyddsombudet för att ställa frågor om eller anmäla brister i din studiemiljö. Studerandeskyddsombudets uppgift är att påverka för en god studiemiljö, delta i skyddsrond, bedöma hur förändringar påverkar studenternas arbetsmiljö samt att hålla sig underrättad om arbetsmiljölagstiftningen.
Karriärservice vid Lunds universitet
När du har kommit en bit på väg med dina studier kan det vara dags att börja fundera kring examen, examensarbete, uppsats och din framtida karriär. Som student vid Lunds universitet erbjuds du stöd när det gäller förberedelser inför arbetslivet.