Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitet fyller 350 år

Lunds universitet fyller 350 år
Fotograf: Kennet Ruona

Lunds universitet rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 500 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö.

Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Universitetet har ett av Skandinaviens bredaste utbildningsutbud som bedrivs inom nio fakulteter. Universitetet har en tydlig internationell profil och har partneruniversitet i mer än 70 länder. Drygt fem miljarder går årligen till forskning, vilket ger oss ett av Sveriges starkaste och bredaste forskningsutbud. Fler än trettio av våra forskningsområden anses som världsledande.

Universitetets 350-årsjubileum pågår 19 december 2016 – 28 januari 2018 – alltså under drygt ett år.

Läs mer om hela firandet